Συμφωνία για επιμήκυνση του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο
Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, θα αποστείλει επιστολή στη ρωσική κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των όρων αποπληρωμής του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, θα αποστείλει επιστολή στη ρωσική κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των όρων αποπληρωμής του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση του πρακτορείου Reuters, βασισμένη σε έγγραφο της τρόικας περί συμφωνίας της Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου, ανέφερε ότι η δανειακή σύμβαση προέβλεπε εφάπαξ αποπληρωμή του δανείου το 2016.
«Εκείνο που ζητά η κυπριακή κυβέρνηση είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με δόσεις, αρχίζοντας από το 2018 και μείωση του επιτοκίου», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Είπε επίσης ότι από τη στιγμή που η Βουλή ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, άνοιξε και ο δρόμος για διευθέτηση των όρων του ρωσικού δανείου.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, εντός της εβδομάδας αναμένεται και η έγκριση από τον μηχανισμό στήριξης, της εκταμίευσης της πρώτης δόσης του δανείου στήριξης, ύψους 3 δισ. ευρώ.
Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας