Το 2ο Φεστιβάλ Τουρκικής Κουζίνας στο Astir Palace
Την εξαιρετική τουρκική κουζίνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Αστέρα Βουλιαγμένης, σ' ένα δεκαήμερο μαγειρικής αυθεντικών τουρκικών πιάτων και γλυκών.
Την εξαιρετική τουρκική κουζίνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Αστέρα Βουλιαγμένης, σ’ ένα δεκαήμερο μαγειρικής αυθεντικών τουρκικών πιάτων και γλυκών. Η Τουρκία εξαιτίας της γεωγραφικής θέση της, δηλαδή στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, έχει δεχθεί πολλές γαστρονομικές επιρροές, καθιστώντας την κουζίνα της χώρας αυτής ιδιαίτερη και πληθωρική. Το 2ο Φεστιβάλ Τουρκικής κουζίνας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών του Astir Palace να ενσωματώσει έθνικ κουζίνες και να προσφέρει τη δυνατότητα στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει την πλούσια κληρονομιά της τουρκικής κουζίνας .
Για το σκοπό αυτό, σεφ από το ξενοδοχείο Sheraton Maslak, θα έρθουν ειδικά από τηνΚωνσταντινούπολη για να απογειώσουν τις γεύσεις μαγειρεύοντας αυθεντικά τουρκικά πιάτα από 12 έως 21 Απριλίου 2013, στο ξενοδοχείο Arion Resort & Spa, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν εξαιρετικά πιάτα όπως: το ανατολού κεμπάπ, το άντανα κεμπάμπ, γεμιστή μελιτζάνα με κιμά και ρύζι, αρνί με σως ντομάτας και μελιτζάνα, και γλυκά όπως: παραδοσιακός μπακλαβάς, κανταΐφι και ραβανί!
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα κληρωθεί ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για 2 άτομα, με διαμονή στο Ξενοδοχείο Sheraton Maslak. Τα εισιτήρια αποτελούν χορηγία της Turkish Airlines.
Το Φεστιβάλ Τουρκικής Κουζίνας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τουρκιας και σε συνεργασία με την Turkish Airlines, και το περιοδικό Athens Insider.
Πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο: 210 8902000, 210 8901727
Ώρες λειτουργίας του εστιατορίου Il Tramonto Καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 -00:00.
Πληροφορίες για την τουρκική κουζίνα Η κουζίνα της Τουρκίας συγκαταλέγεται από αρκετούς στις σημαντικότερες του κόσμου, μαζί με την Κινεζική και τη Γαλλική. Εκτός του ότι είναι το παλαιωμένο προϊόν αιώνων εμπειρίας, η τουρκική κουζίνα έχει πολύ καθαρή ποιότητα. Η ποικιλία και η απλότητα των συνταγών και η ποιότητα των υλικών αποτελούν εγγυήσεις για νόστιμα φαγητά. Η τουρκική κουζίνα είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομιά της οθωμανικής κουζίνας, η οποία μπορεί να περιγραφεί ως μια συγχώνευση και βελτίωση των κουζινών της Κεντρικής Ασίας , της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Η τουρκική κουζίνα έχει με τη σειρά της επηρέασει και τις άλλες γειτονικές κουζίνες, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Ευρώπης.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.