O Μαριβό στήνει το δικό του γνώριμο παιχνίδι της ίντριγκας, των μεταμορφώσεων, των ελιγμών και του έρωτα… κάτω από το μανδύα της κωμωδίας. Ο Ιππότης θέλει την Ορτάνς. Η Ορτάνς, μάλλον θέλει τον Ιππότη. Ο Μαρκήσιος θέλει την Κόμησα. Η Κόμησα, μάλλον θέλει τον Μαρκήσιο. Ο Λεπίν θέλει τη Λιζέτ. Η Λιζέτ, μάλλον θέλει τον […]
O Μαριβό στήνει το δικό του γνώριμο παιχνίδι της ίντριγκας, των μεταμορφώσεων, των ελιγμών και του έρωτα… κάτω από το μανδύα της κωμωδίας.
Ο Ιππότης θέλει την Ορτάνς. Η Ορτάνς, μάλλον θέλει τον Ιππότη. Ο Μαρκήσιος θέλει την Κόμησα. Η Κόμησα, μάλλον θέλει τον Μαρκήσιο. Ο Λεπίν θέλει τη Λιζέτ. Η Λιζέτ, μάλλον θέλει τον Λεπίν. Στο κέντρο αυτών των «θέλω», μια κληρονομιά 600.000 φράγκων και ένας όρος που ανατρέπει όλες τις σχέσεις και επιβάλλει στους ήρωες την αμφισβήτηση των αισθημάτων τους και την επαναδιαπραγμάτευση της ίδιας τους της ζωής, με χρηματοοικονομικούς όρους.
Με αυτό το υλικό, ο Μαριβό στήνει το δικό του γνώριμο παιχνίδι της ίντριγκας, των μεταμορφώσεων, των ελιγμών και του έρωτα που είτε ομολογείται, είτε αποκρύπτεται, είτε αγνοείται η ύπαρξή του ακόμα και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Ένα παιχνίδι, επικίνδυνα μολυσμένο από τη δύναμη του χρήματος, που αφήνει, παρά το αίσιο τέλος, μια στυφή γεύση στα χείλη, τόσο των ηρώων, όσο και των θεατών.
Η παράσταση επιχειρεί να στήσει μια γέφυρα επικοινωνίας του σήμερα με τον κόσμο του Μαριβό, ώστε να τον καταστήσει άμεσο, αναγνωρίσιμο και επίκαιρο.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.