Νέο φορολογικό καθεστώς για εφάπαξ, αποζημιώσεις, ενοίκια, ακίνητα
Αντιμέτωποι με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις θα βρεθούν οι πολίτες που έχουν ακίνητα, εισοδήματα από ακίνητα, που έχουν εισπράξει εφάπαξ ή αποζημιώσεις απόλυσης, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αύξηση των εσόδων του 2013 και των επόμενων ετών. Το σχέδιο προβλέπει την επέκταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας, την εφαρμογή νέου ενιαίου φόρου ακινήτων αντί του χαρατσιού της ΔΕΗ, την αυτοτελή φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με ειδική κλίμακα όσων εισπράττουν ενοίκια, ή έχουν εισπράξει εφάπαξ, καθώς και την κλιμακωτή φορολόγηση όσων έχουν εισπράξει αποζημιώσεις απόλυσης. Σχολιάστε...
Αντιμέτωποι με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις θα βρεθούν οι πολίτες που έχουν ακίνητα, εισοδήματα από ακίνητα, που έχουν εισπράξει εφάπαξ ή αποζημιώσεις απόλυσης, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αύξηση των εσόδων του 2013 και των επόμενων ετών.
Το σχέδιο προβλέπει την επέκταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας, την εφαρμογή νέου ενιαίου φόρου ακινήτων αντί του χαρατσιού της ΔΕΗ, την αυτοτελή φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με ειδική κλίμακα όσων εισπράττουν ενοίκια, ή έχουν εισπράξει εφάπαξ, καθώς και την κλιμακωτή φορολόγηση όσων έχουν εισπράξει αποζημιώσεις απόλυσης.
Ακόμη, προτείνεται νέα κλίμακα για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων από απολύσεις. Σήμερα, οι αποζημιώσεις είναι αφορολόγητες έως του ποσού των 60.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβάλλονται κλιμακωτές συντελεστές 10% – 30%. Με τις προτεινόμενες αλλαγές, το αφορολόγητο περιορίζεται στις 50.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβάλλεται φόρος με συντελεστές από 10% έως 45%.
Όσον αφορά στη φορολογία ακινήτων προβλέπεται:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442