Από μικρόβιο ο θάνατος των τριών νεογνών στη Θεσσαλονίκη
Aλλα έξι νεογνά που νοσηλεύονται στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχουν προσβληθεί από τον πολυανθεκτικό και ιδιαιτέρως τοξικό μικροοργανισμό Κλεμπσιέλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η σηψαιμία που προκάλεσε ο μικροοργανισμός ευθύνεται για τον θάνατο των τριών νεογνών, που υπέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο.
Aλλα έξι νεογνά που νοσηλεύονται στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχουν προσβληθεί από τον πολυανθεκτικό και ιδιαιτέρως τοξικό μικροοργανισμό Κλεμπσιέλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η σηψαιμία που προκάλεσε ο μικροοργανισμός ευθύνεται για τον θάνατο των τριών νεογνών, που υπέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο.
Τα παιδιά είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Αυτό είναι και ο λόγος που νοσηλεύονταν στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κλινική δεν θα κλείσει, αφού υπάρχει μόνο άλλη μία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, στα νεογνά χορηγείται αντιβίωση, ως μέτρο προφύλαξης.
Στο Νοσοκομείο μετέβη κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Σημειώνεται ότι στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του
- Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Σάκκαρη και η ανάγκη για βαθμούς (vids)
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του κουρέα επειδή δεν του άρεσε… το κούρεμα
- Μιλάνο: Τι έχουν τα έρμα και…σπάνε; Τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποδεικνύονται εύθραυστα
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε χρήματα από ΙΧ – Παρακολουθούσαν τους οδηγούς και έσκαγαν τα λάστιχα
- ΕΚΑ: Παναττική απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου
- Κανδύλας: «Το Κύπελλο στο χάντμπολ είναι αφιερωμένο στα θύματα της Θύρας 7» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442