Στον Γάλλο συγγραφέα Ζερομ Φεραρί το γαλλικό βραβείο Γκονκούρ
Ο Γάλλος συγγραφέας Ζερόμ Φεραρί κέρδισε το Γκονκούρ, το μεγαλύτερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο, για το μυθιστόρημά του Το κήρυγμα για την πτώση της Ρώμης (Le sermon sur la chute de Rome, εκδ. Actes Sud), το οποίο εκτυλίσσεται στην Κορσική με την υποβόσκουσα βία της.
Ο Γάλλος συγγραφέας Ζερόμ Φεραρί κέρδισε το Γκονκούρ, το μεγαλύτερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο, για το μυθιστόρημά του Το κήρυγμα για την πτώση της Ρώμης (Le sermon sur la chute de Rome, εκδ. Actes Sud), το οποίο εκτυλίσσεται στην Κορσική με την υποβόσκουσα βία της.
Οι κριτές του Γκονκούρ επέλεξαν στο δεύτερο γύρο αυτό το μυθιστόρημα για τις διαψευσμένες ελπίδες που έχει ως επίκεντρο ένα μπαρ σε ένα χωριό στα βουνά της Κορσικής.
Εξάλλου, η Σολαστίκ Μουκασόνγκα από τη Ρουάντα κέρδισε επίσης σήμερα το γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Ρενοντό για το βιβλίο της Η Παναγία του Νείλου (Notre-Dame du Nil, εκδ. Gallimard).
Η συγγραφέας κέρδισε έξι ψήφους στο δέκατο γύρο της ψηφοφορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442