Στις 13-14 Οκτωβρίου το 12o PHARMA point
Με κεντρικό θέμα «Φάρμακο, φαρμακευτική περίθαλψη και φαρμακείο» ξεκινούν οι εργασίες του φαρμακευτικού συνεδρίου – έκθεσης PHARMA point, για 12η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή φαρμακοποιών από όλη τη χώρα και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το PHARMA point, στις 13-14 Οκτωβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη ΔΕΘ, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Επιπλέον, φέτος στο PHARMA point έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν το προεδρείο του Βουλγάρικου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ο αντιπρόεδρος του Σλοβάκικου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι οποίοι και θα παρακολουθήσουν το διήμερο των εργασιών του συνεδρίου, σε μια προσπάθεια κοινής ευρωπαϊκής πορείας σε συνθήκες κρίσης.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τα νέα δεδομένα στον χώρο του φαρμάκου, της φαρμακευτικής περίθαλψης και του φαρμακείου, όπως διαμορφώνονται στην Ελλάδα του 2012, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.
Μεταξύ άλλων, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19:30-21:00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού – Βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ: Υπάρχουν προοπτικές για βελτίωση της σημερινής κατάστασης;», στην οποία και θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.
Το μεσημέρι της Κυριακής 14 Οκτωβρίου, από τις 12:30 έως τις 14:30, «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και στήριξης της φαρμακευτικής αγοράς» θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην επιστημονική έρευνα και τα νέα δεδομένα στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.
health.in.gr
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις
- Από εικοσάρηδες μέχρι θαυμαστές με Πι αποχαιρετούν τον θρύλο Bob Weir στη γενέτειρά του το Σαν Φρανσίσκο
- ΟΗΕ: «Παιδιά πεθαίνουν και αυτό θα γίνει χειρότερο» – Προειδοποιήσεις για την Υεμένη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442