Επίθεση με ψεύτικο πιστόλι δέχτηκε ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους έζησε για λίγο στιγμές αγωνίας, όταν ένας άνδρας με στολή παραλλαγής τον πυροβόλησε με ένα πλαστικό πιστόλι-παιχνίδι που έμοιαζε όμως με πραγματικό, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του Βάτσλαβ Κλάους δεν τραυματίστηκε. Επέκρινε όμως εντονότατα τους σωματοφύλακές του, μετά το περιστατικό, για το ότι δεν παρενέβησαν. «Είσαστε άχρηστοι», τους είπε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Nova TV.
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους έζησε για λίγο στιγμές αγωνίας, όταν ένας άνδρας με στολή παραλλαγής τον πυροβόλησε με ένα πλαστικό πιστόλι-παιχνίδι που έμοιαζε όμως με πραγματικό, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Κλάους ετοιμαζόταν να εγκαινιάσει γέφυρα στην Σραστράβα στο βόρειο τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας, όταν ένας άνδρας τον πλησίασε και πυροβόλησε πολλές φορές προς την κατεύθυνση του με ένα όπλο-παιχνίδι που είχε μικρές πλαστικές μπάλες για «σφαίρες».
Ο γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του Κλάους δεν τραυματίστηκε.
Επέκρινε όμως εντονότατα τους σωματοφύλακές του, μετά το περιστατικό, για το ότι δεν παρενέβησαν. «Είσστε άχρηστοι», τους είπε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Nova TV.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο άνδρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.