Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Μην περιμένουμε τις λύσεις από τους ξένους» είπε στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος

«Μην περιμένουμε τις λύσεις από τους ξένους» είπε στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος

Στην ανάγκη της ενότητας του λαού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά το κήρυγμά του στον Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου. Πέραν του θεολογικού του κηρύγματος, που αφορούσε το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Παναγίας, σημείωσε την ανάγκη της ενότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Στην ανάγκη της ενότητας του λαού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά το κήρυγμά του στον Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.

Πέραν του θεολογικού του κηρύγματος, που αφορούσε το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Παναγίας, σημείωσε την ανάγκη της ενότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

«Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα» τόνισε ο Αριχεπίσκοπος.

Στη Λειτουργία στο χιλιόχονο προσκύνημα της Αγιάσου στις πλαγιές του Λεσβιακού Ολύμπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ παρέστησαν ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος και ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόκλητος.

Στον εορτασμό την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι εορτασμοί στο Βέρμιο

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ο Πατριάρχης απευθύνθηκε στον μητροπολίτη Βεροίας, Παντελεήμονα, τον οποίο πρωτογνώρισε πριν 35 χρόνια, ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, και του απένειμε τον «Σταυρό του Ευαγγελιστή Μάρκου». Ταυτόχρονα προσκάλεσε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τον κ. Τανιμανίδη για να τον τιμήσει.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, τη ΝΔ ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, τους Ανεξάρτητους Έλληνες η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τη ΔΗΜΑΡ. ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Αμοιρίδης.

Παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Καλαντζής και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης.

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ακολούθησε κατάθεσε στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο