Αύξηση του κόστους δανεισμού για την Ιταλία σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων
Άνοδο σημείωσε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, σε δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί λόγω της ασάφειας που υπάρχει για την επικείμενη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αγορές.
Άνοδο σημείωσε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, σε δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί λόγω της ασάφειας που υπάρχει για την επικείμενη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αγορές.
Το επιτόκιο στην έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας ενός έτους διαμορφώθηκε στο 2,767% από 2,7% τον προηγούμενο μήνα και χαμηλότερα από το 4% που είχε σημειωθεί το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Η Ιταλία άντλησε κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ, με τη ζήτηση να καλύπτει κατά 1,69 φορές το προσφερόμενο ποσό, έναντι 1,55 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία τον Ιούλιο.
Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα παρέμβει για να μειώσει το κόστος δανεισμού για τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το δημόσιο χρέος ανήλθε στον Ιούλιο στο ιστορικό υψηλό των 1,973 τρισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6 δισ. ευρώ έναντι του Μαΐου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας