Τριήμερο πένθος στη Νιγηρία για τους δεκάδες νεκρούς του αεροπορικού δυστυχήματος
Τριήμερο πένθος ξεκίνησε στη Νιγηρία για τα περισσότερα από τα 150 θύματα της συντριβής αεροσκάφους στην πόλη Λάγος. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε διώροφο κτίριο και όλοι οι επιβαίνοντες -αλλά και άτομα στο έδαφος- έχασαν τη ζωή τους.
Τριήμερο πένθος ξεκίνησε στη Νιγηρία για τα περισσότερα από τα 150 θύματα της συντριβής αεροσκάφους στην πόλη Λάγος.
Το αεροσκάφος συνετρίβη σε διώροφο κτίριο και όλοι οι επιβαίνοντες -αλλά και άτομα στο έδαφος- έχασαν τη ζωή τους.
Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα που βρίσκονταν στο έδαφος σκοτώθηκαν. Ωστόσο, επειδή ήταν Κυριακή, τα κτίρια ήταν πιθανό να είχαν λίγο κόσμο.
Τα σωστικά συνεργεία πέρασαν τη νύχτα της Κυριακής στο σημείο, σε μια προσπάθεια να ανασύρουν σορούς από τα συντρίμμια.
Ο πρόεδρος της χώρας, Γκουντλάκ Τζόναθαν, διέταξε πλήρη έρευνα για το δυστύχημα.
Το αεροπλάνο της Dana Air εκτελούσε το δρομολόγιο Λάγος-Αμπούτζα και συνετρίβη στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Ισάγκα, αρκετά κοντά στο αεροδρόμιο του Λάγος.
Στις 11 Μαΐου ένα παρόμοιο αεροσκάφος της Dana Air -πιθανότατα το ίδιο με αυτό που συνετρίβη- παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Λάγος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442