Αυξημένους φόρους σε σχέση με πέρυσι καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
Περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι καλούνται να πληρώσουν εφέτος όλοι σχεδόν οι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει από τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η αύξηση των φορολογικών βαρών οφείλεται στη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, στην ενσωμάτωση των έκτακτων εισφορών στα εισοδήματα και στη μεγάλη αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι καλούνται να πληρώσουν εφέτος όλοι σχεδόν οι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει από τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σε δείγμα 12.000 ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν τις πρώτες 3 ημέρες που άνοιξε το σύστημα TaxisNet, προέκυψε κατά την εκκαθάριση πρόσθετος φόρος περίπου 7.000.000 ευρώ ή κατά μέσο όρο περίπου 600 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Εφέτος, περίπου 4.000.000 πολίτες και νοικοκυριά υποχρεούνται να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά. Αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών εντύπων της εφορίας και το πάτημα του πλήκτρου αποστολής του εντύπου ο φορολογούμενος γνωρίζει αμέσως το φόρο που θα πληρώσει ή θα το επιστραφεί και συνήθως μέσα σε μία εβδομάδα το αργότερο θα παραλάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα.
Από το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων υπολογίζει η ΓΓΠΣ ότι περίπου 2.000.000 θα σταλούν χειρόγραφα.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή σε συνταξιουχους και πολίτες με εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ ετησίως του φακέλου με τις εφετινές φορολογικές δηλώσεις.
Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστώσει κανείς μεσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr αν όντως του έχει σταλεί το συστημένο γράμμα με τους κωδικούς. Αν όχι, θα πρέπει να προσέλθει στην εφορία και να ζητήσουν τους σχετικούς κωδικούς.
Τέλος, εκείνοι που έχουν από τα προηγούμενα χρόνια κωδικούς πρόσβασης θα συνεχίσουν κανονικά να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση χωρίς κανένα πρόβλημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Betsson: Ψηφίζεις τους κορυφαίους των ημιτελικών και διεκδικείς μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Κυκλοφορούν την Παρασκευή (13/2) τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
- Δεν ενοχλεί τόσο ο αποκλεισμός, όσο η αδυναμία
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442