Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο Δ.Ρέππας

Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο Δ.Ρέππας

«Εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, δεν το απέκλεισε αν αυτοί αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

«Εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash ανέφερε ότι ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε, αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Παράλληλα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, δεν το απέκλεισε αν αυτοί αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

«Στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640.000 μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 80.000 συμβασιούχοι -άρα 720.000- και στις λεγόμενες ΔΕΚΟ που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και εποπτεύονται από το κράτος περίπου 25.000 εργαζόμενοι. Μιλούμε, δηλαδή, για έναν αριθμό περίπου 745.000 – 750.000 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι περίπου 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165.000 είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας κάλεσε τους φίλους του Κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή σημειώνοντας: «Το στοίχημα είναι όλων μας και κυρίως είναι της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια της βάσης του, δεν είναι στα χέρια του κ. Βενιζέλου ή των στελεχών του. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ, ιδίως οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται και δίνει χαμηλά ποσοστά για τον δικομματισμό, ανέφερε πως καταγράφεται μια απαρέσκεια για το πολιτικό σύστημα αλλά πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στις εκλογές -γιατί η δημοσκόπηση δεν είναι εκλογές- οι πολίτες ψηφίζουν για να αναδειχθεί κυβέρνηση, δεν ψηφίζουν για να βγει αντιπολίτευση. Και οι πολίτες με σοβαρότητα και ευθύνη, εγώ πιστεύω, είναι αυτοί που θα μας πουν πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη ημέρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο