Περισσότερα άτομα απέκτησαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό το διάστημα 1990-2010
Το ποσοστό των ανθρώπων που στερούνταν ασφαλές πόσιμο νερό μειώθηκε κατά το ήμισυ από το 1990 ως το 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.
Περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε καθαρότερο νερό κατά τη συγκεκριμένη περίοδο με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ένας από τους αναπτυξιακούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών ενόψει του 2015 -χρονικό πλαίσιο επίτευξής τους.
Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε νερό από ασφαλή δίκτυα ή πηγάδια, αναφέρουν σε έκθεσή τους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF.
Η κατάσταση παραμένει σοβαρή στην υποσαχάρεια Αφρική, όπου το 39% των κατοίκων δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
«Το επόμενο βήμα μας θα πρέπει να είναι να θέσουμε ως στόχο να φθάσουμε σε εκείνους στους οποίους είναι δύσκολη η πρόσβαση, τους φτωχότερους και τους μη προνομιούχους ανά τον κόσμο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν.
Ανάμεσα στους Αναπτυξιακούς Στόχους του ΟΗΕ για τη Χιλιετία, η μεγαλύτερη πρόοδος έχει επιτευχθεί στη μείωση της φτώχειας, τη βελτίωση της υγείας των παιδιών και την καταπολέμηση των μεταδοτικών ασθενειών.
Ωστόσο, αυτή η πρόοδος συχνά δεν αφορά τα φτωχά παιδιά, τις γυναίκες και τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών και των υποβαθμισμένων συνοικιών, ανέφερε ο ΟΗΕ στην περυσινή, πιο πρόσφατη έκθεσή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα των αναπτυξιακών στόχων.
ΑΠΕ,health.in.gr
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442