Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Titan και Radar τα πρώτα HTC με «γεύση» Mango

Titan και Radar τα πρώτα HTC με «γεύση» Mango

Πριν το τέλος Οκτωβρίου αναμένονται στην Ευρώπη τα δύο πρώτα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της HTC που θα φέρουν «εκ γενετής» την νέα έκδοση 7.5 του λειτουργικού συστήματος της Microsoft (και τις υπηρεσίες της) με την κωδική ονομασία Mango. Εν τω μεταξύ, ξεκινά η αναβάθμιση των HTC και άλλων smartphone που κυκλοφορούν τον τελευταίο χρόνο φορώντας Windows Phone 7.

Τον Οκτώβριο αναμένονται στην Ευρώπη τα πρώτα δύο «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της HTC που θα φέρουν «εκ γενετής» την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft (και τις υπηρεσίες της) με την ονομασία Mango.

Νωρίτερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η αναβάθμιση των smartphone της HTC που κυκλοφορούν ήδη με την τρέχουσα έκδοση Windows Phone 7. Η Vodafone ανακοίνωσε ότι ξεκινά η αναβάθμιση των HTC Trophy 7 και LG Optimus 7. Όσοι αναβαθμίσουν σε Mango, αποκτούν αφενός υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας (όχι όμως ελληνικό περιβάλλον διεπαφής, κοινώς user interface) αφετέρου, SMS με 160 χαρακτήρες.

Ανανέωση: Το HTC Titan δεν θα έρθει στην ελληνική αγορά. Σε εμάς απευθύνεται μόνο το λευκό Radar, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αντί 399 ευρώ. Έχουμε στα χέρια μας ένα Radar και θα σας το παρουσιάσουμε σύντομα. Ευπρόσδεκτες οι απορίες σας.

HTC Radar

Το Radar έχει οθόνη 3,8 ιντσών, με γυαλί Gorilla glass που δύσκολα υποκύπτει στις γρατζουνιές (Gorilla έχει και το HTC Desire S που, όμως καταγράψαμε σε βίντεο, δεν σπάει από τα νεύρα μας). Όπως και το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το Titan, το Radar έχει πλήκτρο για την ενεργοποίηση της κάμερας, η οποίασε αμφότερα τα μοντέλα έχει τα ίδια, δυνατά, χαρακτηριστικά. Στο Radar, η εμπρόσθια κάμερα περιορίζεται σε ανάλυση VGA.

Η HTC φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κάμερα: ενεργοποιείται χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσει ο χρήστης την οθόνη, έχει διάφραγμα του φακού f/2,2 και αισθητήρα φωτισμού που βελτιώνουν την φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Έχει επίσης ευρυγώνιους φακούς 28 χιλιοστών (λήψη περισσότερων αντικειμένων) και πανοραμική λειτουργία. Καταγράφει βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 720p (και όχι στα 1080p). Οι λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών επεξεργάζονται στα πολύ βασικά: μια αυτόματη διόρθωση της λήψης ή «ενίσχυση» με εφέ. Το Mango όμως δίνει απευθείας από το άλμπουμ τη δυνατότητα διανομής της φωτογραφίας με διάφορους τρόπους: απευθείας στο Facebook (με απόδοση ετικετών), ή κοινοποίησης με άλλους τρόπους όπως μέσω μηνύματος, mail, ανέβασμα στο «σύννεφο» της Microsoft (Skydrive) ή στο Twitter. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης, η δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης σχετικών εφαρμογών επεξεργασίας/προβολής εικόνων που ενδεχομένως διατηρεί ο χρήστης στο τηλέφωνό του.

Κατά την περιγραφή του Radar, η HTC τονίζει κάποιες λειτουργίες που προδιαγράφονται στο λειτουργικό: το «People Hub» όπου συγκεντρώνονται τα τελευταία νέα από τους φίλους, εμφανίζοντας όλο το ιστορικό επικοινωνίας με κάθε άτομο ξεχωριστά, όπως και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα. Από εκεί, ο χρήστης μπορεί να στείλει SMS, να κάνει Facebook chat ή να επικοινωνήσει μέσω Windows Live Messenger, χωρίς να πρέπει να μεταβεί στην αντίστοιχη εφαρμογή ή να διακόπτει τη ροή της συζήτησης επειδή χρησιμοποιείται άλλη εφαρμογή. Επίσης έμφαση δίνεται στην δυνατότητα επικοινωνίας «πρόσωπο με πρόσωπο» με τη νέα λειτουργία βιντεοκλήσης.

Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη αυτή συσκευή με Mango, είδαμε λειτουργίες του HTC Sense, του περιβάλλοντος στο οποίο βασίζονται οι συσκευές της όταν τρέχουν Android. Για πρώτη φορά, κάποιες από τις λειτουργίες του HTC Sense έρχονται σε τηλέφωνο με Windows και αυτές αφορούν το κουδούνισμα του τηλεφώνου και το πως ανταποκρίνεται σε κάποιες κινήσεις του χρήστη.

Αμφότερα τα HTC Titan και HTC Radar παραπέμπουν στην υπηρεσία HTC Watch όπου η HTC τηρεί βιβλιοθήκη των πιο πρόσφατων κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σόου –δεν έχουμε ακόμα μάθει εάν η υπηρεσία θα παρέχεται στην Ελλάδα, αν και κατά την παρουσίαση του πρώτου τάμπλετ της HTC στην Ελλάδα αναμενόταν να συμβεί και μάλιστα το Σεπτέμβριο. Η υπηρεσία ενοικίασης ταινιών από το Radar θα είναι (εξαιρετικά σύντομα, γύρω στο 17 Οκτωβρίου διευκρινίζει στο tech.in.gr η HTC) διαθέσιμη και στους Έλληνες που χρησιμοποιούν HTC, είτε φέρει Mango, είτε Android.

Πρόκειται για μια υπηρεσία μετάδοσης ταινιών (και μάλιστα blockbuster) με τεχνολογία ροής με δυνατότητα ενοικίασης αντί τιμών «βίντεο κλαμπ» εξηγεί στο tech.in.gr η ΗΤC στην Ελλάδα. O χρήστης πρέπει να εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα χρέωσης στον εκάστοτε λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και αφορά στην προβολή των ενοικιαζόμενων ταινιών στο smartphone και σε έως και πέντε συσκευές (εφικτή η ασύρμαη αποστολή της ταινίας για προβολή στην τηλεόραση με DLNA).

Titan και Radar, υποστηρίζουν ήχο surround Virtual 5.1 και ως κινητά Microsoft παραπέμπουν στην υπηρεσία μουσικής της εταιρείας, Zune. Υποστηρίζεται επίσης η επερχόμενη «γλώσσα του Διαδικτύου» HTML 5. Σε ότι αφορά στα παιχνίδια, Titan και Radar μετατρέπονται σε φορητές παιχνιδομηχανές που μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο Xbox LIVE, με πρόσβαση στα Leaderboards και Achievements των παικτών.

Τo Mango δεν υποστηρίζει διπύρηνους επεξεργαστές και αυτός είναι ο λόγος που τα HTC περιορίζονται σε μονοπύρηνους 1GHz για το Radar και 1,5GHz για το Titan.

Ο Τιτάνας που δεν θα δούμε

Το HTC Titan δεν φέρει τυχαίο την ονομασία του Τιτάνα: έχει μια μάλλον υπερμεγέθη οθόνη για smartphone, αφού η διαγώνιός της είναι 4,7 ίντσες -στην μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών IFA που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο ανακοινώθηκαν μεγαλύτερα, όπως το Ανδροειδές Samsung Galaxy Note (5») ή το Acer Iconia Smart (4,8»). Εντούτοις, πρόκειται για το HTC με τη μεγαλύτερη οθόνη μέχρι σήμερα. Είναι, κατά τη συνήθη πρακτική της εταιρείας, κατασκευασμένο από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμίνιο και, ακολουθώντας το παράδειγμα της LG περί εξαιρετικά λεπτού προφίλ, έχει πάχος λίγο μικρότερο από ένα εκατοστό (9,9 χιλιοστά), χωρίς να είναι το λεπτότερο της αγοράς.

Η ανάλυση της κάμερας πίσω είναι 8Mpixel και στην πρόσοψη 1,3Mpixel -η εμπρόσθια κάμερα μπορεί να αξιοποιηθεί για βιντεοκλήσεις με τη χρήση του Skype.

Τα Mango υποστηρίζουν το λεγόμενο multitasking, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα: π.χ. να ακούει μουσική ενώ γράφει ένα e-mail. Το Titan έρχεται φορτωμένο με το Office Mobile και το OneNote, όπου η τήρηση προηγμένων σημειώσεων (συνδυάζονται κείμενα, έγγραφα, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, βίντεο) μπορεί να εξυπηρετείται από το σύννεφο (ανεβαίνουν στην διαδικτυακή υπηρεσία της Microsoft).


Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε μας στο Twitter: @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024