Εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητά από τους Μέρντοχ και Μπρουκς η Βρετανία
Απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών ζητούν η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Κοινοβούλιο της χώρας τόσο από την οικογένεια Μέρντοχ όσο και από τη «σιδηρά κυρία» του ομίλου Ρεμπέκα Μπρουκς. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο οποίος είπε ότι «εάν έχουν ίχνος αξιοπιστίας και υπευθυνότητας» θα εμφανιστούν ενώπιον της αρμόδιας για τα ΜΜΕ επιτροπής. Απόφαση για την κλήτευση της Μπρουκς αναμένει να λάβει και η Βουλή. Στο πεδίο των ερευνών, η αστυνομία συνέλαβε άλλο ένα πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο.
Απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών ζητούν η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Κοινοβούλιο της χώρας τόσο από την οικογένεια Μέρντοχ όσο και από τη «σιδηρά κυρία» του ομίλου Ρεμπέκα Μπρουκς. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο οποίος είπε ότι «εάν έχουν ίχνος αξιοπιστίας και υπευθυνότητας» θα εμφανιστούν ενώπιον της αρμόδιας για τα ΜΜΕ κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Πριν μερικές ημέρες η επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού κάλεσε τον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον γιο του Τζέιμς και τη Ρεμπέκα Μπρουκς να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με το σκάνδαλο. Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη, όμως ουδείς γνωρίζει εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα εμφανιστούν.
Οι βρετανικές αρχές δεν μπορούν να αναγκάσουν τους Μέρντοχ να καταθέσουν στην επιτροπή, καθώς δεν είναι Βρετανοί πολίτες. Μπορούν, ωστόσο, να κλητεύσουν τη Ρεμπέκα Μπρουκς,πρώην διευθύντρια της σκανδαλοθηρικής Sun και νυν διευθύνουσα σύμβουλο του ομίλου News Corp στη Βρετανία. Για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να αποφασίσει την Πέμπτη η βρετανική Βουλή, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης.
Ο Νικ Κλεγκ κάλεσε τον Ρούπερτ Μέρντοχ και τον γιο του Τζέιμς να εμφανιστούν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά το θέμα. «Εάν έχουν ίχνος αξιοπιστίας και υπευθυνότητας θα πρέπει να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής και να δώσουν εξηγήσεις» υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.
Έθεσε, επίσης, και ένα άλλο θέμα, τονίζοντας ότι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (Ofcom) θα πρέπει να αποφασίσει αν η εταιρία News International του Ρούπερτ Μέρντοχ κρίνεται ικανή να διαχειρίζεται τηλεοπτικούς σταθμούς στη χώρα, μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
«Είναι ξεκάθαρο ότι τίθενται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα και την καταλληλότητα της News International και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η Ofcom ερευνά τώρα το θέμα» είπε.
«Αυτό που θεωρώ ότι δεν είναι ξεκάθαρο, σε εμένα τουλάχιστον, είναι το πόσο κατάλληλα και ικανά είναι τα κριτήρια που εφαρμόζονται» πρόσθεσε.
Νέα σύλληψη
Στο πεδίο των ερευνών, η αστυνομία συνέλαβε άλλο ένα πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο.
Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται σε αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Λονδίνο.
Είναι το ένατο πρόσωπο που συλλαμβάνεται από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν άνοιξε και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης.
Οι παραπάνω εξελίξεις έρχονται ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Ρούμερτ Μέρντοχ να αποσύρει την πρόταση συνολικής εξαγοράς του βρετανικού δικτύου «ΒSkyB».
Η απόσυρση της πρότασης εξαγοράς χαρακτηρίζεται ως μεγάλη επιχειρηματική ήττα για τον βαρόνο των μέσων ενημέρωσης, αφού ήταν το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο της News Corporation την τρέχουσα περίοδο και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις συνολικά για τον όμιλο.
Πάντως, παρά την απόφαση του ομίλου, σχετικό αίτημα υπερψήφισε με διακομματική συναίνεση και το βρετανικό Κοινοβούλιο. Το αίτημα απόσυρσης της πρότασης εξαγοράς του «BskyB» είχαν υποβάλει οι Εργατικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442