Τούρκοι προπονητές και ποδοσφαιριστές στο σκαμνί του ανακριτή
Τρεις Τούρκοι προπονητές προσήχθησαν την Δευτέρα στις δικαστικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που συγκλονίζει την Τουρκία. Πρόκειται για τον τεχνικό της Μπεσίκτας, Ταϊφούρ Χαβουτζού, τον προπονητή της Εσκισεχίρσπορ, Ρίζα Τσαλιμπάι και τον τεχνικό της Κασίμπσα, Γιλμάζ Βουράλ, οι οποίοι βρίσκονταν ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν. Και ποδοσφαιριστές στις προσαγωγές. Περίεργη η στάση της τουρκικής ομοσπονδίας.
Τρεις Τούρκοι προπονητές προσήχθησαν την Δευτέρα στις δικαστικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που συγκλονίζει την Τουρκία. Πρόκειται για τον τεχνικό της Μπεσίκτας, Ταϊφούρ Χαβουτζού, τον προπονητή της Εσκισεχίρσπορ, Ρίζα Τσαλιμπάι και τον τεχνικό της Κασίμπσα, Γιλμάζ Βουράλ, οι οποίοι βρίσκονταν ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν.
Οι συγκεκριμένοι προπονητές δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα από ρεπόρτερ, όμως δεν έδωσαν απέφυγαν να απαντήσουν ή να κάνουν κάποιο σχόλιο. Από το σκαμνί του ανακριτή θα περάσουν, όμως και ποδοσφαιριστές, όπως οι άσοι της Μπουγιούκσεχιρ, Ιμπραϊμ Ακίν και Αλί Ισκεντέρ, οι οποίοι κλήθηκαν από τις δικαστικές αρχές της Πόλης να αποχωρήσουν άμεσα από την προετοιμασία της ομάδας τους στη Σλοβενία, ενώ ο γκολκίπερ της Ανκαραγκουτσού, Σερντάρ Κουλμπιλγκέ είναι μέσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν τις τελευταίες ώρες. Το… χαβά της η τουρκική ομοσπονδία
«Σήμερα είναι μέρα ενότητας και συναδέλφωσης, το πρωτάθλημα έχει κατοχυρωθεί στη Φενέρμπαχτσε, ενώ έχουν δηλωθεί και οι ομάδες που θα παίξουν στα Κύπελλα UEFA. Tο πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά στις 5 Αυγούστου και ο τελικός του Σούπερ Καπ θα γίνει κανονικά στις 31 Ιουλίου» τόνισε ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μεχμέτ Αλί Αϊντίνλαρ, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.
Στην Τουρκία τονίζουν πως η συμμετοχή των Φενέρμπαχτσε, Τράμπζονσπορ, Μπεσίκτας στα ευρωπαϊκά κύπελλα οδηγεί σε συγκάλυψη, αφού η ομοσπονδία έχει ήδη στα χέρια της τη δικογραφία και όλα τα απαραίτητα στοιχεία, άρα προκαλεί εντύπωση η στάση του προέδρου.