Νέες αιματηρές συγκρούσεις στην πολιορκούμενη από το στρατό Χάμα της Συρίας
Τουλάχιστον 11 σκοτώθηκαν την Τρίτη από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην Χάμα της κεντρικής Συρίας, η οποία πολιορκείται εδώ και μέρες από το στρατό. Οδοφράγματα από τους κατοίκους μέσα στην πόλη για να ανακοπεί η πορεία των αρμάτων αν εισβάλλουν σε αυτή.
Τουλάχιστον έξι άμαχοι –ενδεχομένως ακόμα και δέκα– σκοτώθηκαν την Τρίτη από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην Χάμα της κεντρικής Συρίας, η οποία πολιορκείται εδώ και μέρες από το στρατό.
Όπως διευκρίνισε στο AFP ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, «δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι εννέα από πυρά της συριακής ασφάλειας ενώ άλλος ένας δολοφονήθηκε και τον πέταξαν στον ποταμό Ορόντη».
Αργότερα, ο αριθμός αναθεωρήθηκε στους 11 νεκρούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι τραυματίες ανέρχονται στους 35.
Την περασμένη Παρασκευή έγιναν στην πόλη οι μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από την αρχή της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο πρόεδρος έσπευσε να απαλλάξει από τα καθήκοντα του τον κυβερνήτη της πόλης
Η Χάμα πολιορκείται από άρματα μάχης, οι κάτοικοι έφτιαξαν μάλιστα και οδοφράγματα για να ανακόψουν την πορεία των αρμάτων, αν χρειαστεί να κινηθούν μέσα στην πόλη.
Στην Χάμα το 1982 καταπνίγηκε στο αίμα η εξέγερση των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Τότε ο πατέρας του σημερινού προέδρου, Χαφέζ Αλ Άσαντ έδωσε την εντολή για ένοπλη επέμβαση με αποτέλεσμα τον θάνατο 20.000 ανθρώπων, πιθανόν δε και περισσότερων.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.