Ράλι στο Χρηματιστήριο εν μέσω αισιοδοξίας για νέο δάνειο από την ΕΕ
Υψηλά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να σκαρφαλώνει προς τις 1.300 μονάδες, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα πάρει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ.
Κωστούλας Γεώργιος
Υψηλά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα πάρει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ.
Στις 15:25 ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη 4,62% στις 1.297,57 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 78,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 5,53%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 3,89% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 4,06%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 7,92%.
Στις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο ξεχώριζαν οι Εθνική (+9,93% στα 4,87 ευρώ), Alpha Bank (+8,93% στα 3,17 ευρώ), 3Ε (+2,26% στα 17,61 ευρώ) και Eurobank (+10,80% στα 3,18 ευρώ).
Στο σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 120 ήταν σε θετικό έδαφος, 35 σε αρνητικό, ενώ 38 παρέμεναν αμετάβλητες.
Το spread του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς υποχωρούσε στις 1.306 μονάδες βάσης (-38 μονάδες σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς) και το επιτόκιο στο 16,09% (-0,29%).
Στο 2ετές ομόλογο, το επιτόκιο σημείωνε πτώση στο 25%, από 25,17%.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Ο FTSE-100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχυόταν κατά 0,84% στις 5.988,66 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC-40 σημείωνε κέρδη 1,46% στις 4.000,13 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ήταν υψηλότερα κατά 1,92% στις 7.297,79 μονάδες.
Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,99% στις 9.693,73 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
- Με νέο αεροσκάφος και δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε για το Νταβός ο Τραμπ
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442