
Διαφθορά και… Μπέο φέρεται να υποδεικνύει υψηλό στέλεχος της UEFA
Την αποκάλυψη ότι το 90% των αγώνων που περιλαμβάνονται στις «ύποπτες» λίστες είναι διεφθαρμένοι και ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο παράγοντας με τις περισσότερες αναφορές φέρεται να έχει προχωρήσει ο συντονιστής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ στην εν κρυπτώ κατάθεσή του στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση των «ύποπτων» αγώνων.
Την αποκάλυψη ότι το 90% των αγώνων που περιλαμβάνονται στις «ύποπτες» λίστες είναι διεφθαρμένοι και ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο παράγοντας με τις περισσότερες αναφορές φέρεται να έχει προχωρήσει ο συντονιστής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ στην εν κρυπτώ κατάθεσή του στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση των «ύποπτων» αγώνων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla radio ο Πίκερ φέρεται να κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι «σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα».
Σε ό,τι αφορά στον Αχιλλέα Μπέο, ο συντονιστής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, φέρεται να είπε τα εξής:
«Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Η UEFA όμως ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».
Τα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χαρακτηρίζουν ως «ιδιαίτερα ύποπτο» τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου (στις 3 Φεβρουαρίου 2011) μεταξύ του Διαγόρα Ρόδου και του Ατρόμητου που έληξε 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο δεύτερος «διεφθαρμένος» εφετινός αγώνας είναι μεταξύ της Ηλιούπολης και του Λεβαδειακού που έληξε 2-4 υπέρ των Βοιωτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- ΠΟ Ισπανίας σε Μπαρτσελόνα: «Μην φοβάστε για τον Γιαμάλ»
- Ο ΖΑΟΝ Κηφισιάς νίκησε τον Ολυμπιακό και πέρασε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος
- Αφρικανική φαρσοκωμωδία: Η CAF «ράβει» νέους κανονισμούς μετά το δικαστικό πραξικόπημα κατά της Σενεγάλης
- Έφτασε στην Ουγγαρία η Εθνική (vid)
- Μουρίνιο: «Μέτρια ομάδα η Πορτογαλία χωρίς τον Κριστιάνο»
- Ολυμπιακός – Ολυμπιακός Κερατσινίου 35-17: Άνετη νίκη με κορυφαία την Ωρολογά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442