Σε θετική τροχιά κινούνται το α’ τετράμηνο οι αφίξεις τουριστών
Σε θετική τροχιά κινούνται το πρώτο τετράμηνο οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και προέρχονται από τα αεροδρόμιο της χώρας, ενισχύοντας την ελπίδα ότι ο ελληνικός τουρισμός βάζει πλώρη για διψήφιο νούμερο αφίξεων στο σύνολο του έτους.
Σε θετική τροχιά κινούνται οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και προέρχονται από τα αεροδρόμιο της χώρας, ενισχύοντας την ελπίδα ότι ο ελληνικός τουρισμός βάζει πλώρη για διψήφιο νούμερο αφίξεων στο σύνολο του έτους.
Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών σημείωσαν άνοδο 5,6% σε σχέση με το κακό 2010 φτάνοντας τους 1.147.555 τουρίστες.
Εντυπωσιακή είναι ωστόσο η αύξηση που σημειώθηκε το μήνα Απρίλιο για το σύνολο της χώρας που έφτασε το 24,04%, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισοί περίπου τουρίστες τους πρώτους μήνες του 2011 αφίχθησαν τον Απρίλιο (541.974).
Σε ό,τι αφορά την κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας, την παράσταση κλέβουν η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος, οι αυξήσεις των οποίων κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα τον Απρίλιο.
Η μεν Ρόδος σημείωσε άνοδο στις αεροπορικές αφίξεις 133% τον Απρίλιο και 119,18% το τετράμηνο, η Κως 600% στο τετράμηνο και 539% τον Απρίλιο, ενώ η Ζάκυνθος 521% στο τετράμηνο και 504% τον Απρίλιο.
Να σημειωθεί ότι η απογείωση στα εν λόγω νησιά οφείλεται κατά κύριο λόγω στην έλευση των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΥΠΠΟΤ τους τελευταίους μήνες.
Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Αθήνας αν και τα στοιχεία δεν ήταν θετικά, καθώς στο τετράμηνο σημειώνει πτώση 4,94% στις αφίξεις, τον επίμαχο μήνα Απρίλιο κινήθηκε με άνοδο 1,60% και υπάρχει αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες όπου θα κορυφωθεί η τουριστική κίνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες, με ανοιχτούς δρόμους – «Ποντάρει» στο ρήγμα η κυβέρνηση
- Μπανγκλαντές: Πέθανε η Χαλέντα Ζία πρώτη γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442