Τον επικεφαλής της CIA προωθεί η Ουάσινγκτον για τη θέση του υπουργού Άμυνας
Τον Λέον Πανέτα, επικεφαλής της CIA, σκοπεύει να επιλέξει ο Λευκός Οίκος για τη θέση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση. Ο νυν υπουργός Ρόμπερτ Γκέιτς έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστή την πρόθεσή του να αποσυρθεί εντός του 2011. Τη θέση του Πανέτα στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών αναμένεται να αναλάβει ο στρατηγός Ντ.Πετρέους, νυν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Επίσημες ανακοινώσεις διά στόματος Ομπάμα την Πέμπτη και αλλαγή σκυτάλης την 1η Ιουλίου.
Τον Λέον Πανέτα, επικεφαλής της CIA, σκοπεύει να επιλέξει ο Λευκός Οίκος για τη θέση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση.
Ο νυν υπουργός Ρόμπερτ Γκέιτς έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστή την πρόθεσή του να αποσυρθεί εντός του 2011.
Τη θέση του Πανέτα στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ αναμένεται να αναλάβει ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, νυν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όπως αναφέρει το Associated Press επικαλούμενο ανώνυμες πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την Πέμπτη την επιλογή του Λέον Πανέτα για τη θέση του υπουργού Άμυνας.
Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσε ότι ο Πανέτα θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Άμυνας την 1η Ιουλίου.
Η επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα πρέπει να επικυρωθεί από την Γερουσία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.