Διήμερο σεμινάριο για την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και το Αγχος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Αθήνα: Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου 2011, η υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας και φιλόσοφος Emmy van Deurzen σε συνεργασία με τον Digby Tantam, καθηγητή κλινικής ψυχολογίας θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 2-4, Αθήνα, Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο).
Αθήνα: Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου 2011, η υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας και φιλόσοφος Emmy van Deurzen σε συνεργασία με τον Digby Tantam, καθηγητή κλινικής ψυχολογίας θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 2-4, Αθήνα, Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο).
Το Σάββατο θα αναλυθεί το θέμα: «Εισαγωγή στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική» και την Κυριακή το θέμα: «Ζώντας με το Αγχος».
Σχετικές πληροφορίες για το διήμερο σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Γίγνεσθαι (www.gignesthai.gr).
Θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
H Emmy van Deurzen είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και φιλόσοφος. Είναι σε παγκόσμιο επίπεδο κορυφαία στον χώρο της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας και έχει εγκαθιδρύσει την υπαρξιακή θεραπεία στη Βρετανία. Ίδρυσε, διεύθυνε και ανέπτυξε τόσο το Regent’s College School of Psychotherapy and Counselling όσο και το New School of Psychotherapy and Counselling (NSPC) στο Λονδίνο.
Συνεργάζεται ως καθηγήτρια με το Middlesex University για το οποίο διευθύνει δύο μεταπτυχιακά και δύο διδακτορικά προγράμματα στο NSPC. To 1988 ίδρυσε την Society for Existential Analysis (SEA) καθώς και το επιστημονικό περιοδικό Journal of Existential Analysis. Είναι συνιδρύτρια του International Collaborative of Existential Counsellors and Psychotherapists (ICECAP). Υπήρξε επίσης η πρώτη πρόεδρος του United Kingdom Council for Psychotherapy.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στο Auditorium, η ψυχοθεραπεύτρια θα παρουσιάσει το βιβλίο της Η Ψυχοθεραπεία και η Αναζήτηση της Ευτυχίας (εκδόσεις Κοντύλι), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η επίσκεψή της στην Ελλάδα είναι απόρροια του τεράστιου ενδιαφέροντος του ελληνικού κοινού για τα υπαρξιακά ζητήματα, όπως δείχνει η αποδοχή του άλλου μεγάλου υπαρξιακού ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ.
health.in.gr
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Η έκρηξη της αγροτιάς
- Ντακότα Τζόνσον: «Κάποιοι χρηματοδότες ταινιών είναι πραγματικά σκοτεινοί, ύποπτοι»
- Aκτινογραφία των διαβάσεων στην Αθήνα – Γιατί οι διαβάτες εξακολουθούν να πεθαίνουν
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442