Τα μέτρα της τριετίας ύψους 12,77 δισ. ευρώ συζήτησαν τρόικα-Παπακωνσταντίνου
Η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (ήτοι 5,2% του ΑΕΠ) που θα κληθεί να λάβει η Ελλάδα την τριετία 2012-14 , απασχόλησε την τρόικα και τον υπουργό Οικονομικών, στην πρώτη συνάντησή τους. Από το συνολικό ποσό το 1/3 αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των εσόδων και τα 2/3 από την μείωση των δαπανών.
Η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (ήτοι 5,2% του ΑΕΠ) που θα κληθεί να λάβει η Ελλάδα την τριετία 2012-14 , απασχόλησε την τρόικα και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στην πρώτη συνάντησή τους την Δευτέρα.
Με τον κ. Παπακωνσταντίνου θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της επικύρωσης του αναθεωρημένου μνημονίου και της έγκρισης της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου.
Αντικείμενο των επαφών με τον υπουργό Οικονομικών, είναι, κυρίως, η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων και το φορολογικό νομοσχέδιο.
Σε ό,τι αφορά τα επιπλέον μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα περιγράψει ποσοτικά τα συγκεκριμένα μέτρα, κατανέμοντάς τα σε πεδία και σε έτη. Από το συνολικό ποσό το 1/3 αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των εσόδων και το υπόλοιπο από την μείωση των δαπανών.
Ζητούμενο δε για την κυβέρνηση είναι η απόδοση 2,6 δισ. ευρώ το 2012 και από περίπου 5 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014.
Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα θα δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, αναμένεται να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442