Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Θέλετε το Κύπελλο; Αλλάξτε…», είπε ο Χιμένεθ στους παίκτες της ΑΕΚ

«Θέλετε το Κύπελλο; Αλλάξτε…», είπε ο Χιμένεθ στους παίκτες της ΑΕΚ

Παρά την πρόκριση και την καλή διάθεση των ποδοσφαιριστών στην προπόνηση της Πέμπτης στα Σπάτα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε όρεξη για πολλά χαμόγελα. Αιτία το κακό αγωνιστικό πρόσωπο, που έδειξαν οι παίκτες του στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό και χρειάστηκαν ένα τυχερό γκολ στο 98' για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης. «Όλα τα κάναμε λάθος», τους είπε ο Ισπανός τεχνικός, που τους ξεκαθάρισε πως αν θέλουν το Κύπελλο, θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία.

Παρά την πρόκριση και την καλή διάθεση των ποδοσφαιριστών στην προπόνηση της Πέμπτης στα Σπάτα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε όρεξη για πολλά χαμόγελα. Αιτία το κακό αγωνιστικό πρόσωπο, που έδειξαν οι παίκτες του στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό και χρειάστηκαν ένα τυχερό γκολ στο 98′ για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης. «Όλα τα κάναμε λάθος», τους είπε ο Ισπανός τεχνικός, που τους ξεκαθάρισε πως αν θέλουν το Κύπελλο, θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία.

Ιδιαίτερα θυμωμένος παρουσιάστηκε ενώπιον των «κιτρινόμαυρων» ο Μανόλο Χιμένεθ στα Σπάτα για την κακή εμφάνιση και νοοτροπία στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε από την συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα την δυσαρέσκειά του και εξέφρασε τα παράπονά του στους παίκτες.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνιση σας χθες. Παρότι προκριθήκαμε και το πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας έτσι όπως περάσαμε. Στα πρώτα είκοσι λεπτά παίξαμε πολύ καλά και μετά δεν κάναμε τίποτα σωστά μέσα στο γήπεδο. Όλα τα κάναμε λάθος…», τους είπε αρχικά ο Χιμένεθ και συνέχισε.

«Δεν είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας και δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός. Χθες το πρωί δουλέψαμε στα στημένα και το βράδυ φάγαμε δυο γκολ από στημένες φάσεις στα κόρνερ. Αν θέλετε να πάρετε το Κύπελλο, αλλάξτε εικόνα και γρήγορα! Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη, δεν έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να το κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του ισπανού.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσοι αγωνίστηκαν, έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι- πλην των τραυματιών Δέλλα, Γεωργέα που έκαναν ατομικό πρόγραμμα- ακολούθησαν τους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 17.00, οπότε και θα αρχίσει ουσιαστικά η προετοιμασία για το σαββατιάτικο ματς με τον Άρη για το πρωτάθλημα.

Σάχα: «Χαλαρώσαμε μετά το πρώτο γκολ»

Στο γρήγορο γκολ του Λαγού, σε συνδυασμό και με το 2-0 του πρώτου αγώνα, απέδωσε την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ο Σεμπάστιαν Σάχα. Ο τερματοφύλακας της «Ένωσης», σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της ομάδας, που είναι το Κύπελλο και η δεύτερη θέση, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ.

«Υποφέραμε πάρα πολύ για 96 λεπτά, αλλά ευτυχώς στο 97ο λεπτό ήρθε η πρόκριση που θέλαμε πολύ και είμαστε ευτυχισμένοι για αυτό. Η ομάδα μπήκε προετοιμασμένη για να προστατεύσει αυτό το 2-0 και ίσως μετά το γρήγορο γκολ που πετύχαμε να χαλαρώσαμε. Όταν όμως παίζεις απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν μπορείς ποτέ να χαλαρώνεις», είπε αρχικά για τον αγώνα και συνέχισε, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του προπονητή του, Μανόλο Χιμένεθ, για την απόδοση του:

«Ευχαριστώ τον κ. Χιμένεθ για τα λόγια του. Δεν είναι εύκολο μετά από ένα ματς που έχεις δεχτεί τρία γκολ να λες ότι έχεις παίξει καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα δύσκολα και μου είπαν κι άλλοι πως ήμουν καλός. Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου, αλλά κυρίως γιατί βοήθησα την ομάδα να πάρει την πρόκριση που τόσο πολύ θέλαμε».

Για το… ανεκπλήρωτο όνειρό του:
«Ένα όνειρο που έχω και έχει μείνει ανεκπλήρωτο είναι να αγωνιστώ ως επιθετικός. Θα ήθελα να είμαι επιθετικός για να βάζω γκολ κι όχι να δέχομαι».

Για τους λόγους που η ΑΕΚ από τη θέση του φαβορί μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα βρέθηκε στα πρόθυρα του αποκλεισμού:
«Πρώτον, είχαμε απέναντί μας έναν μεγάλο αντίπαλο και το παιχνίδι πήρε αυτή την τροπή εξαιτίας του Παναθηναϊκού. Αν του δώσεις χώρο, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Ο δεύτερος λόγος είναι τα δικά μας λάθη. Είχαμε δουλέψει την ίδια ημέρα το πρωί για την αμυντική αντιμετώπιση των κόρνερ, αλλά παρ’ όλα αυτά δεχτήκαμε δύο γκολ με αυτόν τον τρόπο».

Για τα λάθη: «Ήταν κυρίως θέμα συγκέντρωσης, ειδικά στις στημένες φάσεις. Πρέπει να βελτιωθούμε ανασταλτικά. Στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν καλοί σε αυτόν τον τομέα, αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό δεχτήκαμε πολλά γκολ και οι αντίπαλοι δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες. Επίσης δεν κυκλοφορούσαμε την μπάλα με ασφάλεια. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε κανένα αποτέλεσμα. Όποιο αποτέλεσμα και να πάρουμε στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα σίγουρο».

Για τον Σισέ και τον Σαλπιγγίδη:
«Ο Σισέ έβαλε ένα γκολ και είχε αρκετές ευκαιρίες στις οποίες τον σταμάτησα. Για μένα είναι ο πιο σημαντικός παίκτης που αγωνίζεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ δεν έχει σκοράρει, ευτυχώς, πολύ. Στην επόμενη φάση αντιμετωπίζουμε μία ακόμη δύσκολη ομάδα και έναν πολύ καλό επιθετικό, τον Σαλπιγγίδη, από τον οποίο θα προσπαθήσω να μη δεχτώ γκολ».

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας:
«Δεν τους έχω δει πολύ, παρά μόνο σε κάποιες προπονήσεις. Όμως είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα και θα βοηθήσουν πολύ στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είναι κρίμα που θα μείνουν μέχρι το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε αν θα μείνουν περισσότερο. Μακάρι να μείνουν κι άλλο».

Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος: «Όπως είναι τώρα η βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο προβάδισμα για να πάρει το πρωτάθλημα. Εμείς από την αρχή της χρονιάς είχαμε πολλά προβλήματα. Στόχος μας είναι να μπούμε αρχικά στα play-offs και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση, γιατί η ομάδα μετρά αρκετά χρόνια μακριά από το Champions League».

Για το αν ο Ισμαελ Μπλάνκο θα παραμείνει στην ΑΕΚ, απάντησε στα ελληνικά: «Δεν ξέρω. Είναι δύσκολο να μιλήσω ελληνικά, αλλά καταλαβαίνω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο