Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επιπλέον επιβάρυνση 129,8 εκατ. ευρώ για τον ΟΤΕ λόγω της εθελούσιας του 2005

Επιπλέον επιβάρυνση 129,8 εκατ. ευρώ για τον ΟΤΕ λόγω της εθελούσιας του 2005

Σε 129,8 εκατ. ευρώ φέρεται να ανέρχεται η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στον ΟΤΕ σχετικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, σύμφωνα με το πόρισμα των σχετικών αναλογιστικών μελετών. Το ποσό, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010.

Σε 129,8 εκατ. ευρώ φέρεται να ανέρχεται η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στον ΟΤΕ σχετικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, σύμφωνα με το πόρισμα των σχετικών αναλογιστικών μελετών, ποσό που, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα χρήσης 2010.

Μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του ΟΤΕ επικρατεί πλήρης διάσταση απόψεων σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση που τυχόν υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του προγράμματος εθελουσίας εξόδου το 2005-06 που αφορούσε πάνω από 5.000 υπαλλήλους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, ο Οργανισμός αναφέρει ότι ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας για το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών που πραγματοποιήθηκαν για την εκτίμηση της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού του την περίοδο 2005-06.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση ανέρχεται σε 129,8 εκατ. ευρώ και, με βάση τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010.

Ο ΟΤΕ αναφέρει πως ενημερώθηκε επίσης ότι θα ακολουθήσουν συμπληρωματικές μελέτες για την εκτίμηση τυχόν επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού του με απόφαση των επόμενων χρόνων.

«Σε κάθε περίπτωση», τονίζει η ανακοίνωση του Οργανισμού, «ο ΟΤΕ έχει προσφύγει, ήδη από τον Μάιο του 2010, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση του παραπάνω άρθρου της ΚΥΑ», σημειώνοντας πως η διαδικασία εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων.

Στην παρούσα φάση, «η εταιρεία αξιολογεί τα νέα δεδομένα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της προς υπεράσπιση των συμφερόντων της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα τέθηκε πέρυσι από τον τότε υπουργό εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, γεγονός που απέρριψε κατηγορηματικά ο ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός είναι συνεπής σε όλες του τις υποχρεώσεις. Ο Ανδρ.Λοβέρδος με Κοινή Υπουργική Απόφαση ζήτησε την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης για την εκτίμηση της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ταμείων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο