Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Να ανοίξουν τα κομματικά ταμεία ζητά ο ΛΑΟΣ στο πόρισμά του για τη Siemens

Το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στην προανακριτική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων που θα παραπεμφθούν σε αυτήν για την υπόθεση Siemens, εξετάζει ο ΛΑΟΣ, θέτοντας ως προϋπόθεση να ανοίξουν τα κομματικά ταμεία.

Το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στην προανακριτική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων που θα παραπεμφθούν σε αυτήν για την υπόθεση Siemens, εξετάζει ο ΛΑΟΣ, θέτοντας ως προϋπόθεση να ανοίξουν τα κομματικά ταμεία.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουμε στην Προανακριτική Επιτροπή αν δεν δεσμευθούν εκ των προτέρων οι ηγεσίες των κομμάτων ότι θα ανοίξουν τα κομματικά ταμεία και οι λογαριασμοί όλων όσων ήταν κομματικοί ταμίες αλλά και ότι δεν θα μπουν ‘ασπίδες’ σε πρώην πρωθυπουργούς, όπως έγινε με την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens αλλά και με προηγούμενες όπως π.χ. εκείνη για το Βατοπέδι» αναφέρει στις πορισματικές του θέσεις ο ΛΑΟΣ.

Κατά τον ΛΑΟΣ η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens «απέτυχε παταγωδώς».Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «11 χαμένους μήνες», σημειώνοντας ότι δεν βρέθηκε τίποτα από την Εξεταστική Επιτροπή, σε ουσία και βάθος, για τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ, το C4i, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για το Υπουργείο Υγείας και για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Δεν βρέθηκε διακίνηση μαύρου χρήματος. Δεν βρέθηκαν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων, με εξαίρεση τα ‘ψιχία’ αυτών του Μαντέλη και του Τσουκάτου. Αυτοί είναι το όλο πρόβλημα;», ρώτησε ο κ.Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της Εξεταστικής για τη Siemens εκτίμησε ότι παραμένει «ένα μεγάλο μυστήριο τα 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα από τη Siemens».

Κατηγόρησε δε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι δεν δέχθηκαν «να ψάξουμε τα Ταμεία και τους ταμίες τους», καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί, όπως είπε, «δεν δέχθηκαν να κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Μητσοτάκης, Σημίτης και Καραμανλής για να διαφωτίσουμε τι γνωρίζουν. Ιδιαίτερα για τον κ. Μητσοτάκη, μετά την κατάθεση του κ. Κεφαλογιάννη, βάσει της οποίας αναφέρεται, ότι έγινε ‘παιχνίδι’ από τα τρία κόμματα, που συμμετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε αιχμές για την Δικαιοσύνη και την στάση της απέναντι στο θέμα της Siemens και αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να παίρνει δύο χρόνια στην Eλληνική Δικαιοσύνη για να έχει πρόσβαση στον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «υπήρξε ‘κομπρομί’ -συμβιβασμός- και συγκάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε ότι «ήταν επιλεγμένη από αυτήν, για να κάνουν τα ‘στραβά μάτια’. Καθυστέρησαν και αλλοιώθηκαν όλα τα ευρήματα. Έτσι, δεν μάθαμε απολύτως τίποτα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο