«Θύμα» της Μπέτις η Χετάφε, πρόκριση θρίλερ για Βιγιαρεάλ, Αλμερία, πέρασε η Ατλέτικο
Την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Copa del Rey σημείωσε η Μπέτις, που επικρατώντας με 3-1 της Χετάφε στο Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ ανέτρεψε το σε βάρος της 1-2 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.
Αγχωτικές προκρίσεις πήραν Βιγιαρεάλ και Αλμερία, πέρασε και η Ατλέτικο...
Την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Copa del Rey σημείωσε η Μπέτις, που επικρατώντας με 3-1 της Χετάφε στο Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ ανέτρεψε το σε βάρος της 1-2 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.
Η ομάδα της segunda division ήταν καλύτερη κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τον τερματοφύλακα Ουστάρι να είναι ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους, καταφέρνοντας να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη, όμως, η Μπέτις ήταν καταιγιστική. Ο Χόρχε Μολίνα έδειξε τον δρόμο με το γκολ του στο 56ο λεπτό και τα δύο γκολ του Ρουμπέν Κάστρο στο 72` και το 90` σφράγισαν ουσιαστικά το εισιτήριο της πρόκρισης.
Το γκολ της… παρηγοριάς για την ομάδα της Μαδρίτης πέτυχε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φρανθίσκο Κασκέρο.
Αγχωτικές προκρίσεις στα προημιτελικά πήραν Βιγιαρεάλ και Αλμερία. Το Κίτρινο Υποβρύχιο, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο Μαδριγάλ έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη – πρόκριση με 4-2 επί της Βαλένθια.
Τα εύκολα – δύσκολα έκανε η Αλμερία που, αν και προηγούταν με 4-0 στο ημίχρονο εκτός έδρας, δέχτηκε 3 γκολ από τη Μαγιόρκα, αλλά προκρίθηκε στους 8.
Για πρώτη φορά στους 8 μέσω… θρίλερ
Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Αλμερία, επικρατώντας με 4-3 της Μαγιόρκα στο νησί, στη ζευγαρώνοντας τις νίκες της με το ίδιο σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να… καθαρίζουν από νωρίς το ματς, το ματς καθώς μόλις στο 3ο λεπτό (!) προηγούνταν με 2-0 χάρη σε γκολ των Πιάτι (1`) και Ορτίθ (3`). Οι δύο παίκτες… χτύπησαν ξανά με αντίστροφη σειρά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (33` και 41`) και όλα έδιχναν να έχουν τελειώσει.
Παρόλα αυτά, η Μαγιόρκα μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένη για την ανατροπή και βρέθηκε κοντά, σημειώνοντας 3 γκολ μέσα σε διάστημα 7 λεπτών, με τον Καβενάγκι να σκοράρει δις (69` και 76`) και τον Περέιρα μία (75`). Παρόλα αυτά, η εντυπωσιακή αντεπίθεσή της δεν είχε συνέχεια κια είναι η Αλμερία που πήρε το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Τέλος την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Copa del Rey πανηγύρισε η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά το 1-1 με την Εσπανιόλ εκτός έδρας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα των β` αγώνων της φάσης των 16 του Copa del Rey (με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν):