Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη θάλασσα της νότιας Κίνας, 11 ναυτικοί αγνοούνται
Έντεκα Βιετναμέζοι ναυτικοί αγνοούνται από την Τρίτη, μετά το ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη θάλασσα της νότιας Κίνας εξαιτίας θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Δώδεκα ναυτικοί περισυνελέγησαν σώοι.
Έντεκα Βιετναμέζοι ναυτικοί αγνοούνται από την Τρίτη, μετά το ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη θάλασσα της νότιας Κίνας εξαιτίας θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Δώδεκα ναυτικοί περισυνελέγησαν σώοι.
Το πλοίο, 6.900 τόνων, που ανήκει σε εταιρία θαλασσίων μεταφορών της βορειοανατολικής επαρχίας Κουάνγκ Νινχ, μετέφερε υλικό που προοριζόταν για την παραγωγή σιδήρου και εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μαλαισία προς την πόλη Χο Τσι Μινχ.
«Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις έρευνές μας» εξήγησε αξιωματούχος του Κέντρου Διάσωσης και Θαλασσίων Ερευνών, προσθέτοντας ότι δύο σωστικά πλοία και αλιευτικά μετέχουν στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ναυτικών.
«Καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Αυτό εξαρτάται πολύ από την ενέργεια που έχει ο καθένας και τις καιρικές συνθήκες» τόνισε ο ίδιος.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.