Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή
Άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας οι εργασίες για τη διάνοιξη μιας βοηθητικής σήραγγας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι 33 μεταλλωρύχοι, που από τις 5 Αυγούστου βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 σε ορυχείο της Χιλής. Η διάνοιξη της σήραγγας θα γίνει από ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο -μία επιχείρηση αρκετά χρονοβόρα, που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τέσσερις μήνες.
Άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας οι εργασίες για τη διάνοιξη μιας βοηθητικής σήραγγας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι 33 μεταλλωρύχοι, που από τις 5 Αυγούστου βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 σε ορυχείο της Χιλής.
Η διάνοιξη της σήραγγας θα γίνει από ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο, αυστραλιανής κατασκευής, που εστάλη στο Σαντιάγο ειδικά για αυτή την περίσταση.
Σύμφωνα με Χιλιανούς αξιωματούχους, η επιχείρηση είναι αρκετά χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τέσσερις μήνες. Οι ίδιοι διέψευσαν πληροφορίες ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των μεταλλωρύχων μπορεί να διαρκέσει έναν μήνα.
Όπως μεταδίδει το BBC, μόλις ολοκληρωθεί το σκάψιμο, μία ειδική κάψουλα να σταλεί στα έγκατα της γης, προκειμένου να αρχίσει ο απεγκλωβισμός των 33 εργατών.
Συγκεντρωμένοι έξω από το ορυχείο βρίσκονται οι συγγενείς των μεταλλωρύχων, που την Κυριακή είχαν την πρώτη επικοινωνία μαζί τους, μέσω ραδιοτηλεφώνου.
Η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους εντείνεται ώρα με την ώρα, καθώς τα σημάδια στο σώμα τους, από την πολυήμερη παραμονή τους σε βάθος 700 μέτρων, είναι εμφανή.
Οι 33 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν σε μία από τις στοές του ορυχείου μετά από καθίζηση, στις 5 Αυγούστου. Επί 17 ημέρες κανείς δεν γνώριζε ότι είχαν σωθεί. Στις 22 Αυγούστου, στη διάρκεια της επιχείρησης εντοπισμού τους, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τα συνεργεία διάσωσης.
Έκτοτε έχει αρχίσει μία γιγαντιαία προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέξας: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του που είχε απαχθεί αφού παρακολούθησε την τοποθεσία του τηλεφώνου της
- Γιατί μια επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν πρέπει να ανησυχεί την Ιαπωνία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (29/12): Πού θα δείτε τα ματς των Ελ Κααμπί και Σαλάχ για το Κόπα Άφρικα
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442