«Δύσκολες» αποφάσεις για περικοπές περιμένουν την Ανγκελα Μέρκελ
Η καγκελάριος Ανκγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης στη Γερμανία προϋποθέτει «δύσκολες αποφάσεις» για περικοπές. Τόνισε πάντως ότι οι Γερμανοί «δεν μπορούν να ζουν επ' άπειρον πάνω από τις δυνατότητές τους».
Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας προϋποθέτει δύσκολες επιλογές για περικοπές. Τόνισε πάντως ότι οι Γερμανοί «δεν μπορούν να ζουν επ’ άπειρον πάνω από τις δυνατότητές τους».
«Θα υπάρξουν φυσικά πολύ δύσκολες επιλογές ως προς το πού θα κάνουμε περικοπές» δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Την Παρασκευή, πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε, κατά τη διάρκεια ομιλίας της, με την ευκαιρία της ετήσιας οικουμενικής συνάντησης ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες, ότι «οι Γερμανοί δεν μπορούν να ζουν επ’ άπειρον πάνω από τις δυνατότητές τους».
Κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ευρωζώνης «να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά τους» και «να κάνουν προσπάθειες για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους», ώστε να σταθεροποιηθεί το ευρώ.
«Εάν το ευρώ καταρρεύσει, θα καταρρεύσουν και άλλα πολλά», και η αμφισβήτηση της νομισματικής ένωσης «θα κλόνιζε το σύνολο της ευρωπαϊκής ιδέας» προειδοποίησε.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας