«Χορέψτε τανγκό» συνιστούν οι ειδικοί στα άτομα με νόσο Πάρκινσον
Θεσσαλονίκη: «Χορέψτε τανγκό» συνιστούν οι ειδικοί στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον. Μελέτη που έγινε στην Αμερική σχετικά με την επίδραση του χορού στη νόσο έδειξε ότι το τανγκό συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ασθενών και στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων της καθημερινότητάς τους.
Θεσσαλονίκη: «Χορέψτε τανγκό» συνιστούν οι ειδικοί στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον. Μελέτη που έγινε στην Αμερική σχετικά με την επίδραση του χορού στη νόσο έδειξε ότι το τανγκό συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ασθενών και στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων της καθημερινότητάς τους.
Η επίδραση του τανγκό είναι συμπληρωματική των ευεργετικών αποτελεσμάτων της φυσιοθεραπείας στους ασθενείς με Πάρκινσον, ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σεβαστή Μποσταντζοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη νόσο Πάρκινσον.
Η πάθηση αυτή είναι μια άγνωστης αιτιολογίας συχνή νευροεκφυλιστική νόσος που έχει προσβάλλει 6,3 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο. Η συχνότητα εμφάνισής της στον γενικό πληθυσμό είναι 1/1.000, ενώ στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών 1/100.
Το 2005 σε όλο τον κόσμο υπήρχαν 4,5 εκατομμύρια άτομα που έπασχαν από νόσο Πάρκινσον, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι αριθμός αυτός θα φτάσει στα 9,3 εκατομμύρια το 2030.
Όπως ανέφερε η κ. Μποσταντζοπούλου υπάρχουν έξι γονίδια τα οποία ενοχοποιούνται για τη νόσο Πάρκινσον και ένα στην Ελλάδα παρατηρείται πιο συχνά.
Οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία της νόσου περιλαμβάνουν, εκτός από τα φάρμακα που χορηγούνται μία φορά την ημέρα, τη χορήγηση φαρμάκων είτε με τη μορφή αυτοκόλλητου που τοποθετείται σε ένα σημείο του σώματος είτε υποδορίως, με αντλίες οι οποίες εξασφαλίζουν την 24ωρη χορήγησή του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442