Κατάργηση πλαφόν και ανώτατες τιμές στα διυλιστήρια ζητούν οι βενζινοπώλες
Την άμεση κατάργηση του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, στους νομούς που έχει επιβληθεί και την τροποποίηση του νόμου ώστε στο εξής να επιβάλλονται ανώτατες τιμές όχι μόνο στα πρατήρια αλλά και στα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας, ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.
Την άμεση κατάργηση του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, στους νομούς που έχει επιβληθεί και την τροποποίηση του νόμου ώστε στο εξής να επιβάλλονται ανώτατες τιμές όχι μόνο στα πρατήρια αλλά και στα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας, ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.
Η ΟΒΕ υποστηρίζει ότι «η επιβολή του πλαφόν σε ορισμένες περιοχές που παρουσίαζαν υψηλότερες τιμές από τις μέσες, ούτε τους καταναλωτές προστάτεψε, αφού ήταν αδύνατη η τήρηση του πλαφόν, ούτε τους βενζινοπώλες οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να αγοράσουν σε τιμές υψηλότερες του πλαφόν» και προσθέτει:
«Σε άλλες περιπτώσεις οι τιμές ήταν χαμηλότερες του πλαφόν πριν την επιβολή του. Σε ορισμένους νομούς οι βενζινοπώλες βρέθηκαν στο μέσον της διαφωνίας μεταξύ υπουργείου και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το ύψος του πλαφόν και απειλούνται με πρόστιμα και από τις δύο πλευρές αν ακολουθήσουν τη τιμή της άλλης πλευράς! Οι μόνοι τομείς που έμειναν ανέγγιχτοι από την υπόθεση αυτή ήταν τα κέρδη των διυλιστηρίων και των εταιρειών χονδρικής».
Το πλαφόν επιβλήθηκε στις 24 Μαρτίου στους νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Φωκίδας, Δωδεκανήσου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου και ισχύει σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση μέχρι μεθαύριο Κυριακή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442