Οριακή αύξηση στο 8,7% της ανεργίας στη Γερμανία το Φεβρουάριο
Οριακά αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία το Φεβρουάριο φτάνοντας το 8,7% έναντι 8,6% τον προηγούμενο μήνα, καθώς φαίνεται ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα για λιγότερες ώρες εργασίας έχει καταφέρει να συγκρατήσει το ποσοστό. Το καλοκαίρι αναμένεται η σταθεροποίηση στην αγορά εργασίας, αν και με ενδιάμεση αύξηση στο 9%.
Οριακά αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία το Φεβρουάριο φτάνοντας το 8,7% έναντι 8,6% τον προηγούμενο μήνα, καθώς φαίνεται ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα για λιγότερες ώρες εργασίας έχει καταφέρει να συγκρατήσει το ποσοστό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, η αύξηση αντιστοιχεί σε 26.000 περισσότερους ανέργους στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η γερμανική οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2009, αν και το τελευταίο τρίμηνο του έτους παρέμεινε στάσιμη· Οι εξαγωγές όμως, πυλώνας της γερμανικής οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύθηκαν κατά 3%.
Εκτός από αυτό, η συγκράτηση του ποσοστού των ανέργων οφείλεται και στο κυβερνητικό πρόγραμμα που στοχεύει στην αποφυγή των απολύσεων με την προώθηση μειωμένων ωρών εργασίας. Ο αριθμός των Γερμανών που συμμετέχουν πάντως στο πρόγραμμα μειώθηκε σε 890.000 το τέλος του 2009, έχοντας φτάσει το ζενίθ του το Μαίο με 1,5 εκατομμύρι οσυμμετέχοντες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας