Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Συμφέρουσα κίνηση θεωρεί την αγορά ελληνικών ομολόγων ο Τζορτζ Σόρος

Συμφέρουσα κίνηση θεωρεί την αγορά ελληνικών ομολόγων ο Τζορτζ Σόρος

«Ίσως θα άξιζε να αγοράσει κανείς ελληνικά ομόλογα» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Ο ίδιος πάντως δεν διαπραγματεύεται ελληνικά ομόλογα, όπως παραδέχτηκε, «αλλά μου πέρασε από το μυαλό».

2

«Ίσως θα άξιζε να αγοράσει κανείς ελληνικά ομόλογα» δήλωσε την Τετάρτη από το Νταβός ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα με το spread σε αυτά τα επίπεδα ο Τζ.Σόρος είπε: «Βασικά το σκεφτόμουν. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την ευρωζώνη». «Έχει τόσα πλεονεκτήματα από τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ για τα repos που θα κάνει ότι απαιτείται» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσθεσε ότι o ίδιος δεν διαπραγματεύεται ελληνικά ομόλογα, αλλά «νομίζω ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να παραμείνει στο ευρώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο