Σύνθημα νίκης από τον προπονητή του Αρη ενόψει Εργοτέλη
Σύνθημα νίκης έδωσε ο Ιομάρ Μαζίνιο ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του Αρη με τον Εργοτέλη. Ο Βραζιλιάνος προπονητής κατέθεσε την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού και έκρινε ότι η νίκη είναι απαραίτητη, για να την αφιερώσουν οι ποδοσφαιριστές στους φίλους της ομάδας. Ρωτήθηκε επίσης για τον Σεμπάστιαν Αμπρέου, τονίζοντας ότι δεν είναι βέβαιη η παρουσία του Ουρουγουανού επιθετικού στην αποστολή της ομάδας, καθώς δεν μετείχε στο στάδιο της προετοιμασίας.
Σύνθημα νίκης έδωσε ο Ιομάρ Μαζίνιο ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του Αρη με τον Εργοτέλη. Ο Βραζιλιάνος προπονητής κατέθεσε την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού και έκρινε ότι η νίκη είναι απαραίτητη, για να την αφιερώσουν οι ποδοσφαιριστές στους φίλους της ομάδας. Ρωτήθηκε επίσης για τον Σεμπάστιαν Αμπρέου, τονίζοντας ότι δεν είναι βέβαιη η παρουσία του Ουρουγουανού επιθετικού στην αποστολή της ομάδας, καθώς δεν μετείχε στο στάδιο της προετοιμασίας.
«Θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα τη νοοτροπία του νικητή. Θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα του Εργοτέλη. Είναι σαφές εξάλλου ότι σε αυτή τη περίπτωση θα πάρουμε διαφορά από τους αντιπάλους μας, θα δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
»Θεωρώ εξάλλου ότι διαθέτουμε το ρόστερ και την ποιότητα για να πάρουμε τους βαθμούς. Μένει απλά να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας για να τα καταφέρουμε», είπε ο προπονητής του Αρη.
Ρωτήθηκε μάλιστα και για την αμυντική γραμμή. «Δεν υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα. Ξέρουμε ότι οι επιθετικοί του Εργοτέλη είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες. Διαθέτουν έναν ποδοσφαιριστή που είναι εξαιρετικός στον αέρα, ενώ ο Βερπακόφσκις ξέρει να τελειώσει τις φάσεις. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι, να αποφύγουμε τα λάθη και να κάνουμε το παιχνίδι μας».
Ο Μαζίνιο ρωτήθηκε για το αν η ομάδα έχει άγχος, αλλά απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. «Δεν υπάρχει θέμα άγχους, απλά δεν μετατρέπουμε σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που κάνουμε. Αυτό συνέβη στον αγώνα με τον Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο.
»Με τον Παναθηναϊκό είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες να προηγηθούμε νωρίτερα στο παιχνίδι και μετά να το τελειώσουμε. Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Πανθρακικό. Πιστεύω ότι μόλις έρθει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα μας, θα έρθει και η εμπιστοσύνη στα πόδια των παικτών».
Λίγο πολύ άνοιξε εξάλλου τα χαρτιά του αναφορικά με το σχήμα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει. «Στο διάστημα της διακοπής προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Δουλέψαμε πάνω στην αμυντική λειτουργία, αφού θέλαμε να βελτιώσουμε τις αντιδράσεις μας σε καταστάσεις όπου η ομάδα έχανε την μπάλα.
»Από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα. Ο Ναφτί επιστρέφει στην αποστολή, αλλά θα παίξουμε έτσι όπως παίξαμε στην Κομοτηνή. Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που παίζει πολύ στιγμές και κλείνει τον άξονα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε πολλά πρόσωπα στη μεσαία γραμμή».
Αναφέρθηκε μάλιστα και στην περίπτωση του Τόνι Κάλβο ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Κάλβο. Ηταν επηρεασμένος από τη γέννηση του παιδιού του και κατά κάποιο τρόπο τράβηξε κάποιες προσπάθειες γιατί ήθελε να αφιερώσει τη νίκη στο παιδί του.
»Συζήτησα μαζί του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εχουμε ομαδικό πνεύμα, οι σχέσεις των παικτών είναι πολύ καλές και συνεχίζουμε».
Σχετικά με τον Μιχάλη Σηφάκη, κατέθεσε ξεκάθαρη άποψη. «Του αξίζουν συγχαρητήρια. Πέρυσι έκανε φοβερό πρωτάθλημα και ήταν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες. Χαίρομαι που του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα και του εύχομαι να εξελιχθεί σε βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής, γιατί το αξίζει».
Ρωτήθηκε επίσης για τον Σεμπάστιαν Αμπρέου, όπου ουσιαστικά απέκλεισε χρησιμοποίησής του στην ενδεκάδα, τονίζοντας δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την παρουσία του Ουρουγουανού στην αποστολή. Όπως και να χει, ο Μαζίνιο εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ο Αμπρέου θα χρειαστεί εκ νέου να μεταβεί στην πατρίδα του, για τους αγώνες μπαράζ που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
«Είναι διεθνής και ουσιαστικά αγωνίζεται σε δύο ομάδες. Πρώτα όμως πρέπει να σκέφτεται τον Αρη που τον πληρώνει κι έχει απαιτήσεις από αυτόν. Υπάρχουν οι Κάμπορα, Λαμπριάκος που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να καλύψουν το κενό του Αμπρέου. Από την άλλη πλευρά, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη θέση του ποδοσφαιριστή.
»Η εθνική ομάδα της χώρας του είναι σε ανταγωνιστική θέση και παλεύει για να είναι στο επόμενο Μουντιάλ, οπότε εν μέρει είναι λογικό ο παίκτης να στρέφει και εκεί την αυτοσυγκέντρωσή του, είπε και κατέληξε. Δεν υπολογίζεται για βασικός. Θα έρθει από ένα μεγάλο ταξίδι, ενώ δεν δούλεψε με την ομάδα. Θα δούμε αν θα είναι στην αποστολή».
Σε ερώτηση σχετική με την παρουσία τουλάχιστον 1000 φιλάθλων του Αρη στο Παγκρήτιο Στάδιο, απάντησε πως αναμφίβολα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα. Οι οπαδοί μας θα κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι για να έρθουν να μας στηρίξουν. Οπότε πρέπει να κερδίσουμε τους βαθμούς και να τους αφιερώσουμε τη νίκη.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του αντιπροσώπου του, ζήτησε να μην συμμετέχει το Ιράν στο Μουντιάλ του καλοκαιριού, με την Ιταλία να επιλέγεται ως αντικαταστάτρια του.
Οι Πίστονς πανηγυρίζουν έφεραν τη σειρά στα ίσα απέναντι στους Μάτζικ επικρατώντας 98-83, ενώ οι Θάντερ δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κόντρα στους Σανς.