Την καθιέρωση ψάχνει ο Καϊμακόγλου, τη διάκριση με την Εθνική ο Περπέρογλου
Την καθιέρωση στην Εθνική ομάδα ψάχνει ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει την σκληρή δουλειά που του έδωσε μια θέση στην αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Από την πλευρά του ο Στράτος Περπέργολου τόνισε ότι «μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό. Οι τίτλοι με τον σύλλογό σου είναι σημαντικοί, αλλά μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο είναι πάνω από όλα».
105
Την καθιέρωση στην Εθνική ομάδα ψάχνει ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει την σκληρή δουλειά που του έδωσε μια θέση στην αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Από την πλευρά του ο Στράτος Περπέργολου τόνισε ότι «μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό. Οι τίτλοι με τον σύλλογό σου είναι σημαντικοί, αλλά μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο είναι πάνω από όλα».
Στράτος Περπέρογλου
Ο Στράτος Περπέρογλου παραδέχτηκε πως ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες διεθνείς δεν πίστευαν σε ένα τόσο ιδανικό ξεκίνημα, λόγω των νέων προσώπων που προστέθηκαν αυτό το καλοκαίρι και βέβαια των απουσιών ηχηρών ονομάτων, όπως αυτά των Διαμαντίδη, Παπαλουκά.
Ο διεθνής φόργουορντ κατέκτησε τρεις τίτλους με τον Παναθηναϊκό φέτος, αλλά στην καρδιά του «μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο είναι πάνω από συλλογικούς τίτλους».
«Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Πετύχαμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να περάσουμε στα προημιτελικά. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια μέχρι τον προημιτελικό και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Αυτό που κερδίσαμε είναι ότι παίζουμε πολύ καλή άμυνα, αλλά και την ψυχολογία που μας έχουν δώσει οι νίκες γιατί είμαστε νέα ομάδα και ήταν σημαντικό να κάνουμε νέο ξεκίνημα».
Το περίμεναν οι Έλληνες διεθνείς πως θα ξεπεράσουν με τέτοια άνεση ΠΓΔΜ και Κροατία και εν συνεχία τα εμπόδια των Ισραήλ και Γερμανίας;
«Κι εμείς οι ίδιοι ήμασταν επιφυλακτικοί. Ο χρόνος δεν ήταν αρκετός. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι με το κεφάλι χαμηλά για να πάρουμε τις νίκες πρώτα μέχρι την οχτάδα και μετά απλά να περάσουμε στον χιαστί».
Ρωτήθηκε αν τον είχε πειράξει που μετά το τουρνουά «Ακρόπολις» ο Τύπος έγραφε για μία ανέτοιμη εθνική:
«Η αλήθεια είναι πως ήμασταν πιο ανέτοιμοι στα τουρνουά και στα φιλικά προετοιμασίας. Είμαστε νέα ομάδα και βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι.
»Δεν είμαστε πολλοί αριθμητικά σε κάθε θέση, αλλά το σημαντικό είναι πως έχουμε βρει τους ρόλους μας. Ξέρουμε που να πάει η μπάλα, ποιοι να πάρουν τα σουτ, αν είμαστε φρέσκοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».
Τι κρατάει και τι πρέπει να πετάξει η εθνική από τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις της;
«Κρατάμε τις νίκες, πετάμε τα νεκρά διαστήματα και τα λάθη που κάνουμε όταν χαλαρώνουμε. Πρέπει να διατηρούμε τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είμαστε μια ομάδα με λιγότερα γκαρντ. Αν συνεχίσουμε το ίδιο ροτέισιον θα είμαστε πιο φρέσκοι στα επόμενα παιχνίδια».
Ο Καβαλιώτης φόργουορντ αναφέρθηκε και στην ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες που μπαίνουν στο παιχνίδι από τον πάγκο: «Είναι θετικό ότι όλοι οι παίκτες που μπαίνουν στο παρκέ βοηθάνε. Πρέπει να παίρνεις βοήθεια από όλους τους παίκτες, πήραν χρόνο συνμμετοχής έδειξαν ότι μπορεί να βοηθήσουν και το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα επόμενα παιχνίδια».
Για την αντίπαλο της εθνικής, Ρωσία ο Περπέρογλου είπε:
«Η Ρωσία είναι μια ομάδα με ψηλά κορμιά. Αυτό τους βοηθά να παίξουν καλή άμυνα. Έχουν απουσίες, αλλά έχει προστεθεί νέο αίμα και στο τιμόνι βρίσκεται ένας καλός προπονητής. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να τρέξουμε όσο μπορούμε και να βάλουμε εύκολα καλάθια».
Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε και για την τελευταία αντίπαλο της Ελλάδας στον 5ο όμιλο στο Μπίντγκος:
«Πολύ αθλητική ομάδα είναι η Γαλλία. Πρέπει να προσέξουμε, αν τους αφήσουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, να βγάλουν τις πάσες που θέλουν θα έχουμε πρόβλημα. Στόχος μας θα είναι να τους πάμε στο ρυθμό που εμείς θέλουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».
Στη συνέχεια επισήμανε: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρεθεί πίσω στο σκορ. Πως θα ανταπεξέλθουμε; Όλα μπορούν να συμβούν σε ένα τουρνουά και πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα να είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή ν ανταποκριθούμε σε όποιες συνθήκες δημιουργηθούν».
Ένα μετάλλιο με την εθνική τι θα σήμαινε για τον Περπέρογλου;
«Μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό. Οι τίτλοι με τον σύλλογό σου είναι σημαντικοί, αλλά μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο είναι πάνω από όλα».
Κώστας Καϊμακόγλου
Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε για τους αγώνες με τη Ρωσία και τη Γαλλία που έπονται στη Β φάση, αλλά και τον προσωπικό στόχο του να καθιερωθεί στην εθνική.
«Το Ευρωμπάσκετ διαρκεί έναν μήνα και είναι δύσκολο να πάνε όλα κατ΄ ευχή. Θα υπάρξουν και δυσκολίες. Βασικό είναι να διαχειριστούμε τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζουμε σε μερικά χρονικά σημεία. Χαλαρώναμε χωρίς κάποιο λόγο όταν είχαμε πάρει μεγάλη διαφορά, ειδικά με την ΠΓΔΜ και την Κροατία και οι αντίπαλοι μας πλησίαζαν.
»Τα θετικά είναι ότι η εθνική παίζει στην άμυνα πολύ δυνατά και στην επίθεση πολύ ομαδικά. Η συγκέντρωση πρώτα απ όλα είναι στο ζενίθ, πρέπει να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή και όταν υπάρχει κούραση οι παίκτες από τον πάγκο να δίνουν το κάτι παραπάνω για να μην έχουμε αυτά τα νεκρά διαστήματα. Αν βελτιωθούμε σε αυτούς τους τομείς μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».
Για τη Ρωσία, την οποία αντιμετωπίζει αύριο η Εθνική, ο Καϊμακόγλου σχολίασε:
«Παίξαμε με τη Ρωσία στο τουρνουά Ακρόπολις, αλλά εδώ στην Πολωνία παρουσιάζονται πολύ πιο βελτιωμένοι. Δεν τους περιμέναμε τόσο καλούς. Νίκησαν και την Κροατία χθες. Οι Ρώσοι μας έπαιξαν για πολύ μεγάλη διάρκεια άμυνα ζώνης στην Αθήνα.
»Βέβαια κι εμείς τώρα είμαστε πιο έτοιμοι. Σήμερα και αύριο το πρωί εμείς θα δουλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε απέναντι στη ζώνη. Εχουμε πιο μεγάλο βάθος εν συγκρίσει με τη Ρωσία. Αν παίξουμε την καλή μας άμυνα, λοιπόν αύριο δεν έχουμε να φοβηθούμε τους Ρώσους».
Ο Καϊμακόγλου μίλησε και για τη Γαλλία, την οποία οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας αντιμετωπίζουν την Τρίτη:
«Δεν λέει τίποτα ότι εμείς και η Γαλλία είμαστε αήττητες. Έχουμε περάσει στους οχτώ της διοργάνωσης κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το χιαστί παιχνίδια στα προημιτελικά θα κρίνει το μέλλον μας. Το παιχνίδι της Γαλλίας με τα Σκόπια χθες δεν ήταν για πολλά συμπεράσματα.
»Οι Γάλλοι είναι αθλητικοί, τρέχουν στον αιφνιδιασμό και πηδάνε στα ριμπάουντ. Εμείς θέλουμε να τους πάμε σε αργό ρυθμό και να παίξουμε με το μυαλό γιατί εκεί υπερτερούμε. Οι Γάλλοι δεν σκέφτονται όπως εμείς οι Έλληνες. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να μην τους δώσουμε ανοιχτό γήπεδο».
Ο Καϊμακόγλου συνέχισε:
«Στόχος της ομάδας είναι να βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις του 5ου ομίλου. Εμείς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να επιλέξουμε αντίπαλο στον νοκ άουτ προημιτελικό. Η ιστορία έχει δείξει πως αυτά συνήθως τιμωρούνται. Αν κάνουμε δύο ακόμη νίκες με Ρωσία και Γαλλία και παραμείνουμε αήττητοι, αυτό θα είναι το καλύτερο».
Στη συνέχεια μίλησε για τα συναισθήματα και την εμπειρία του στην πρώτη συμμετοχή του στη δωδεκάδα της εθνικής ανδρών:
«Μπορεί να είναι η πρώτη μεγάλη μου διοργάνωση, αλλά μικρότερος είχα ξαναπαίξει στην εθνική ομάδα. Κάθε φιλόδοξος παίκτης θέλει να είναι στην εθνική. Για μένα η παρουσία μου στη δωδεκάδα ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Βέβαια έχω ακόμη πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου.
»Στόχος μου είναι να πετύχω την καθιέρωσή μου στην εθνική ανδρών και για αυτό είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά. Πάνω από όλα να υπάρχει υγεία, να πηγαίνω καλά με το σωματείο μου κι από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
- Consumer Protection Heads Approved by Committee
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442