Ανεβαίνει ο Σαβίνι, απίθανο του Μπαστούρκ στον ΠΑΟΚ
Στον απόηχο της κλήρωσης που έφερε τη Χίρενφεϊν του Τροντ Σόλιντ ως αντίπαλό του στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League, ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προετοιμασία του το Σάββατο και το ευχάριστο για τον Φερνάντο Σάντος ήταν ότι στο πρόγραμμα εντάχθηκε και ο Μίρκο Σαβίνι. Με περίπου 1.200 οπαδούς του στην Ολλανδία ο «Δικέφαλος». Δεν υπάρχει θέμα Μπαστούρκ, λόγω των υψηλών οικονομικών απολαβών του.
Στον απόηχο της κλήρωσης που έφερε την Χίρενφεϊν του Τροντ Σόλιντ ως αντίπαλό του στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League, ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προετοιμασία του το Σάββατο και το ευχάριστο για τον Φερνάντο Σάντος ήταν ότι στο ομαδικό πρόγραμμα εντάχθηκε και ο Μίρκο Σαβίνι.
Μέρα με τη μέρα ο Ιταλός μπακ ανεβάζει ρυθμούς και πλέον κατάφερε και μπήκε στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Έχει βελτιωθεί αισθητά η φυσική του κατάσταση και θα είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με των πλέι οφ με τους Ολλανδούς.
Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς γυμνάστηκε πάλι ατομικά (τρέξιμο), ενώ οι Κοντρέρας, Αραμπατζής ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας. Εκτός προπόνησης έμεινε κι ο Σνάουτσερ, καθώς νιώθει ενοχλήσεις στο πέλμα και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί.
Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Απόντας ήταν και ο Χαλκιάς που εξασφάλισε άδεια, ενώ την Δευτέρα θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ανδρών.
Την Κυριακή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ρεπό και την Δευτέρα ο Φερνάντο Σάντος θα καταρτίσει την λίστα των 22 ποδοσφαιριστών που θα δηλωθούν στην UEFA, για τα δυο αυτά παιχνίδια με την oλλανδική ομάδα στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.
Στην Ολλανδία ο βοηθός του Σάντος
Στο Χίρενφεϊν της Ολλανδίας θα πάει στις 15 Αυγούστου ο βοηθός του Φερνάντο Σάντος, Ρικάρντο Σάντος, που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι της προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ με την Βίτεσε για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Παράλληλα ο ΠΑΟΚ ζήτησε και τα δυο πρώτα παιχνίδια της ομάδας στο ολλανδικό πρωτάθλημα, σε ψηφιακή αντιγραφή, για να παρακολουθήσει ο Σάντος τις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες της αντιπάλου του εν όψει και των αγώνων που ακολουθούν στις 20 και 27 Αυγούστου.
Με κόσμο στην Ολλανδία, κανένα θέμα Μπαστούρκ
Την στήριξη των φιλάθλων του θα έχει στον επαναληπτικό αγώνα με τη Χίρενφεϊν στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σόλιντ προτίθεται να παραχωρήσει 1.200 εισιτήρια για τις ανάγκες του «Δικεφάλου», νούμερο, όμως, που φαντάζειμικρό συγκριτικά με την ζήτηση που αναμένεται να έχει. Αντίθετα, μόλις 200 εισιτήρια ζήτησανοι Ολλανδοίγια το ματς της Τούμπας.
Όσον αφορά στο φημολογούμενο φλερτ με τον Γιλντιρίμ Μπαστούρκ, η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να προχωρήσει. Οι ετήσιες απολαβές (γύρω στα 2 εκατ. ευρώ) του Τούρκου μεσοεπιθετικού είναι κάτι περισσότερο από απαγορευτικές για τον ΠΑΟΚ που θα σκεφτεί ακόμα μία μεταγραφή, μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικά και φυσικά στα μέτρα του.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς θα αποφασίσει για το ποιας εθνικής ομάδας τη φανέλα θα φορέσει, μετά από συνάντηση που θα έχει τόσο με την ελληνική πλευρά όσο και με τη σερβική.
Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν τη νίκη μέσα στο Ντιτρόιτ επί των Πίστονς στο Game 5 και χρειάζονται μία ακόμη για να περάσουν στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA.