Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Γκλάντμπαχ αλλά δεν έπεισε
Το γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ ήταν αρκετό για να νικήσει 1-0 ο Παναθηναϊκός την Γκλάντμπαχ στο τελευταίο φιλικό του «τριφυλλιού» στην Αυστρία, συνολικά όμως δεν έφτασε για να πείσει οτι η ομάδα του Τεν Κάτε είναι έτοιμη 100% για τον αγώνα με τη Σπάρτα στην Πράγα την επόμενη Τρίτη (28/7) για τα προκριματικά του Champions League. Στη Μάιντς ο Ίβανσιτς.
- Ικανοποιήση Τεν Κάτε για Σισέ
105
Το γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ ήταν αρκετό για να νικήσει 1-0 ο Παναθηναϊκός την Γκλάντμπαχ στο τελευταίο φιλικό του «τριφυλλιού» στην Αυστρία, συνολικά όμως δεν έφτασε για να πείσει οτι η ομάδα του Τεν Κάτε είναι έτοιμη 100% για τον αγώνα με τη Σπάρτα στην Πράγα την επόμενη Τρίτη (28/7) για τα προκριματικά του Champions League.
Eνα καλό 10λεπτο και στα δύο ημίχρονα, όπου ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε την μπάλα και έκανε (αλλά και έχασε…) ευκαιρίες, ήταν τα θετικά μηνύματα της «πρόβας τζενεράλε» ενόψει των αναμετρήσεων με τους Τσέχους. Στα συν, φυσικά, το γεγονός πως ο Σισέ άνοιξε… λογαριασμό στα γκολ.
Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος σε σχέση με το φιλικό με τη Χόφενχαϊμ, αλλά οι γνωστές αδυναμίες στην άμυνα (ατομικά λάθη, αργές αντιδράσεις, χαμένες μονομαχίες) και η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, κυρίως, πρέπει να προβλημάτισαν τον Ολλανδό τεχνικό που έχει μια βδομάδα περιθώριο για να «μασκαρέψει» την κατάσταση
Όπως αναμενόταν, ο Τεν Κάτε ξεκίνησε την ομάδα με 4-2-3-1, σε μία πρόβα πριν από τη Σπάρτα, αφού λογικά οι 9 από τους 11 θα είναι αυτοί με τους Γκαλίνοβιτς και Καραγκούνη.
Τερματοφύλακας λοιπόν ήταν ο Τζόρβας, μπροστά οι Βύντρα-Καντέ και στα μπακ οι Σπυρόπουλος (αριστερά) και Μουν. Σιμάο και Κατσούρ αμυντικά χαφ, δεξιά Γκάμπριελ, αριστερά ο Λέτο, κορυφή ο Σισέ και από πίσω ο Σαλπιγγίδης.
Η διπλή ευκαιρία του Ματμούρ στο 5 αλλά και του ιδίου στο 12 κατέδειξε κάποια προβλήματα στο κέντρο της άμυνας των πρασίνων, που τα είχαν βρει σκούρα στο ξεκίνημα με τους ταχείς Μπομπαντίγια και Αράνγκο.
Γενικότερα οι κακές τοποθετήσεις και τα ατομικά λάθη δεν έλειψαν από τους Βύντρα-Καντέ και τα μπακ (ιδίως του Μουν), σημεία που έχουν επισημανθεί και στα προηγούμενα φιλικά.
Αυτά ήταν τα… άσχημα νέα από το πρώτο μέρος, γιατί υπήρξαν και καλά, όπως το 10λεπτο 25-35 των «πρασίνων». Ο Κατσουράνης μοίραζε όμορφα, δίνοντας δυο μπαλιές «πάρτο-βάλτο» στον Σισέ στο 24 και στο 30, με τον Γάλλο να μη βρίσκει στόχο, ενώ ο Έλληνας μέσος είχε και ένα καλό σουτ στο 32. Καλές στιγμές είχε και ο Λέτο, όχι όμως και διάρκεια.
Το φάουλ του Μπομπαντίγια στο 54, που έδιωξε δύσκολα ο Τζόρβας, ήταν η αποκορύφωση της κακής αρχής που έκαναν οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος.
«Κάρα» και Ζιλμπέρτο Σίλβα πήραν τις θέσεις των «Σάλπι» και Κατσουράνη στο 61χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη. Ο ρυθμός είχε πέσει αρκετά και σ` αυτό συνετέλεσαν και οι 6 μαζεμένες αλλαγές που έκανε η Γκλάντμπαχ.
Στο 74 ο Σισέ αστόχησε απελπιστικά μέσα από την περιοχή, όχι όμως και δυο λεπτά μετά που με ωραία κεφαλιά, από σέντρα του Μουν, έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.
Το καλό διάστημα και το γκολ για τους «πράσινους» ανέβασε την ομάδα που πίεσε στο τέλος, ενώ ο Τεν Κάτε έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή.
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μουν, Σιμάο, Κατσουράνης (61 Ζιλμπέρτο Σίλβα), Λέτο (76 Χριστοδουλόπουλος), Γκάμπριελ (84 Νίνης), Σαλπιγγίδης (61 Καραγκούνης), Σισέ (81 Πετρόπουλος).
Γκλάντμπαχ: Χάιμεροτ, Ντάντε, Λέβελς, Μπρόουβερς, Μαρξ, Αράνγκο, Ζορ, Γιάντσκε, Μπράντλεϊ, Μπομπαντίγια, Ματμούρ
Προς δανεικός ο Ίβανσιτς
Την Τρίτη θα ξεκαθαρίσει το καθεστώς της μετακίνησης του Αντρέας Ίβανσιτς στη Μάιντζ, στην οποία ο Αυστριακός μέσος θα καταλήξει – πιθανότατα – ως δανεικός.
Αυτό που μένει επίσης να αποσαφηνιστεί είναι το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με τη Γερμανική ομάδα, καθώς και αν ο παίκτης πάει τελεικά με δανεισμό ποιο θα είναι το ύψος της οψιόν.
Μάλιστα ο Ίβανσιτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας για την επιθυμία που είχε να αγωνιστεί στο Γερμανικό πρωτάθλημα.
«Μεγάλωσα με την πίεση ότι πάντα υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για μένα. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Ξέρω επίσης ότι υπάρχουν και εμπόδια. Τα εξετάζω όλα. Για μένα ήταν καθοριστικό το πόσο με ήθελε η ομάδα», δήλωσε ο Ιβανσιτς και πρόσθεσε:
«Από την πρώτη στιγμή που είχα επαφή με τον προπονητή της Μάιντς, Κρίστιαν Χίντελ, ένιωσα πολύ όμορφα. Ξέρω ότι η Μάιντς είναι μια πολύ ενθουσιώδης ομάδα και χαρακτηρίζεται από την ομαδικότητά της. Αυτό το κατάλαβα από τις πρώτες μέρες στην προπόνηση».
Ο Αυστριακός μίλησε ακόμα και τη δυναμική του Γερμανικού πρωταθλήματος αλλά και τους στόχους της ομάδας, ενώ δήλωσε έτοιμος να ανταπεξέλθει στη νέα πρόκληση της καριέρας του:
«Η Bundesliga είναι ένα από τα τρία καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και είναι κοντά στην Αυστρία. Ανέκαθεν είχα στόχο να παίξω εδώ. Αυτό, πάντως, που μετράει είναι 100% η Μάιντς και να μείνουμε στην κατηγορία. Η μάχη για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό είναι για μένα μία νέα πρόκληση. Θα πρέπει να μπω σε αυτό το ρόλο».
Ουδεμία απολύτως εξέλιξη δεν υπήρξε στο θέμα των υπόλοιπων υπό παραχώρηση παικτών, ενώ κανένα θέμα δεν υπάρχει με τον Μάντζιο με την ΑΕΚ. Ο Τζιόλης, σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη, κάτι περιμένει από Γαλλία, ενώ στο «ακουστικό» του παραμένει και ο Κλέιτον.
*Η αποστολή επιστρέφει από την Αυστρία την Τρίτη το απόγευμα (18:10).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- «Δεν το κουνάει… από την Λίβερπουλ ο Σλοτ»
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Τέιλορ της Βαλένθια»
- Υπέροχο βίντεο: Η στιγμή που μικρός φίλος του ΟΦΗ μαθαίνει ότι θα δει από κοντά τον τελικό Κυπέλλου! (vid)
- Άρης Betsson: Με Σιάο, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο απέναντι στον Πανιώνιο!
- ΠΑΟΚ: Ξανά νοκ άουτ με θλάση ο Γιακουμάκης
- Ολυμπιακός – ΝΟ Ρεθύμνου 15-6: Περίπατος και 22/22 στο πρωτάθλημα
- Δανία: Νεαρός ποδοσφαιριστής της Μίντιλαντ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442