Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αναχώρησε το πρώτο γκρουπ των Ελληνικών ομάδων για τους Μεσογειακούς

Αναχώρησε το πρώτο γκρουπ των Ελληνικών ομάδων για τους Μεσογειακούς

Αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης για την Πεσκάρα το πρώτο γκρουπ από τους 403 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα μετάσχουν στους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες. Στην ιταλική πόλη μετέβησαν οι ομάδες της κωπηλασίας, του μπάσκετ, του πόλο, του χάντμπολ, της άρσης βαρών, της ρυθμικής γυμναστικής και της πάλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης και της 2ης ημέρας των Αγώνων.

89

Αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης για την Πεσκάρα το πρώτο γκρουπ από τους 403 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα μετάσχουν στους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες. Στην ιταλική πόλη μετέβησαν οι ομάδες της κωπηλασίας, του μπάσκετ, του πόλο, του χάντμπολ, της άρσης βαρών, της ρυθμικής γυμναστικής και της πάλης.

Την Πέμπτη αναχωρούν αθλητές του πινγκ πονγκ, του θαλάσσιου σκι, του μπάσκετ, της κολύμβησης, του ποδοσφαίρου, της πυγμαχίας και της σκοποβολής και την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι αναχωρήσεις, με τις ομάδες του τένις, γκολφ, ξιφασκίας, ενόργανης γυμναστικής, ιστιοπλοϊας και της σκοποβολήςποδοσφαίρου, της πυγμαχίας και της σκοποβολής.

Στο μεταξύ, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και το Μαραθώνα οι εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα, που έχει θεσπίσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή από το 1948, για τον εορτασμό της ίδρυσής της.

Βασικός πυρήνας των εορτασμών ήταν ένας αγώνας δρόμου με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την προβολή των Ολυμπιακών αξιών.

Οι εκδηλώσεις έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ, παράλληλα, στο Μαραθώνα εγκαινιάστηκαν τα Γραφεία της Ένωσης Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδας, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Μεσογειακοί Αγώνες-Πεσκάρα 2009: Προαγγελία 1ης και 2ης ημέρας

Με το ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε συμβαίνει παραδοσιακά, αρχίζει αύριο το πρόγραμμα των 16ων Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα. Συνολικά, σε τέσσερα στάδια θα πραγματοποιηθούν τέσσερις αγώνες ισάριθμων ομίλων, χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Πεσκάρα (Stadio Adriatico), ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες θα διεκδικήσουν και τα πρώτα τους μετάλλια. Στις πέντε κατηγορίες βάρους στην ελληνορωμαϊκή πάλη, η χώρα μας έχει ισάριθμες συμμετοχές με τις ελπίδες για διάκριση να είναι πολλές. Στη «μάχη» της διάκρισης θα ριχτούν και οι γυμνάστριες της ρυθμικής γυμναστικής (σύνθετο ατομικό), ενώ «ποδαρικό» θα κάνει η Ελλάδα και στα ομαδικά αθλήματα με την εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών, που αντιμετωπίζει την Ιταλία στο Κιέτι.

Εκτός από την ελληνορωμαϊκή πάλη, τελικοί θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και σε δύο κατηγορίες της Άρσης Βαρών, χωρίς ωστόσο ελληνική συμμετοχή.

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών έχει ως εξής:

Πέμπτη 25 Ιουνίου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α Όμιλος
18:00 Ιταλία-Συρία (Stadio di Avezzano)

Β Όμιλος
17:00 Γαλλία-Τουρκία (Stadio Comunale-Teramo)

Γ Όμιλος
17:00 Λιβύη-Μαυροβούνιο (Stadio Biondi-Lanciano)

Δ Όμιλος
17:00 Ισπανία-Τυνησία (Stadio Comunale-Francavilla)

Παρασκευή 26 Ιουνίου

21:00 Τελετή Έναρξης (Stadio Adriatico Pescara)

Παρασκευή 26 Ιουνίου

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

11:00 Σύνθετο ατομικό – Προκριματικά (Palazzetto dello sport Tricalle-Chieti)

18:00 Σύνθετο ατομικό – Προκριματικά (Palazzetto dello sport Tricalle-Chieti)

* μετέχουν Αικατερίνη Γιακουμέλου, Ευαγγελία Γκουντρούμπη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Τάχα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ

Κατηγορίες: -55,-60,-66,-74,-84

09:00-13:00 Προκριματικά & Ρεπεσάζ (Palazzetto dello sport Febo-Pescara)

16:30-18:30 Τελικοί (Palazzetto dello sport Febo-Pescara)

* μετέχουν Γρηγόρης Αναστασιάδης (55κ.), Ευστάθιος Θεοδοσιάδης (60κ.), Γιεβγκένι Πέντορετς (66κ.), Γιάννης Σπυριδάκης (74κ.), Αλέξανδρος Ποικιλίδης (84κ.)

ΜΠΑΣΚΕΤ

Β Όμιλος – Ανδρες

16:30 Ιταλία-Λιβύη (Palazzetto dello sport-Teramo)

19:00 Μαυροβούνιο-Αλβανία (Palazzetto dello sport-Teramo)

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Α Όμιλος – Γυναίκες

15:00 Ιταλία-Ελλάδα (Palazzetto dello sportS. Filomena -Chieti)

17:00 Τουρκία-Ισπανία (Palazzetto dello sportS. Filomena -Chieti)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Κατηγορίες: 56, 62 κιλά

10:30-12:00 Β Γκρουπ 56 & 62 κιλών (Competizione Palazzetto dello sport Rigopiano-Pescara)

12:30-14:00 Α Γκρουπ 56 κιλών (Competizione Palazzetto dello sport Rigopiano-Pescara)

16:00-17:30 Α Γκρουπ 62 κιλών (Competizione Palazzetto dello sport Rigopiano-Pescara)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο