Μηδενική, κατά τον Χ.Αλμούνια, η πιθανότητα εξόδου κράτους-μέλους από την Ευρωζώνη
Κατηγορηματικός εμφανίζεται ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, θεωρώντας μηδενική την πιθανότητα εξόδου κάποιου κράτους από την Ευρωζώνη ή προσφυγής στο ΔΝΤ, αν και δεν απέκλεισε κάποια χώρα να αντιμετωπίσει «σοβαρά προβλήματα», όχι όμως και προβλήματα αφερεγγυότητας. Απίθανη η υλοποίηση του ευρωομολόγου, λένε τώρα οι Γερμανοί.
Κατηγορηματικός εμφανίζεται ο επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, θεωρώντας μηδενική την πιθανότητα εξόδου κάποιου κράτους από την Ευρωζώνη ή προσφυγής στο ΔΝΤ, αν και δεν απέκλεισε κάποια χώρα της ομάδας του ευρώ να αντιμετωπίσει «σοβαρά προβλήματα», όχι όμως και προβλήματα αφερεγγυότητας.
«Η πιθανότητα ενός κράτους μέλους να βγει από την ευρωζώνη είναι μηδενική. Η πιθανότητα ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα δεν είναι μηδενική, δυστυχώς, αλλά όσον αφορά εμένα, σε πολιτικούς όρους, η πιθανότητα ενός κράτους μέλους να στραφεί στο ΔΝΤ είναι επίσης μηδενική, γιατί πολιτικά είναι απίθανη» είπε ο επίτροπος.
«Δεν βλέπω πιθανά προβλήματα αφερεγγυότητας στην ευρωζώνη» πρόσθεσε ο κ. Αλμούνια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας