Εισιτήριο για Ηρακλή, βλέπουν πρόκριση ΕΑΠ, Ολυμπιακός και «πράσινες»
Ο Ηρακλής εξασφάλισε την πρόκρισή του στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με 3-1 σετ επί της πολωνικής Τσεστόχοβα. Βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό στο CEV Cup ανδρών, την ΕΑΠ στο Τσάλεντζ Καπ ανδρών και Παναθηναϊκό, Μαρκόπουλο στο Τσάλεντζ Καπ γυναικών. «Σκούρα τα πράγματα» για Παναθηναϊκό και Λαμία στους άνδρες....
Ο Ηρακλής εξασφάλισε την πρωτιά στον Α όμιλο του Champions League και την πρόκριση στην φάση των «16», μετά την επικράτηση με 3-1 σετ επί της πολωνικής Τσεστόχοβα, στο κλειστό της Μίκρας.
Οι «κυανόλευκοι» συνάντησαν αρκετές δυσκολίες από τους Πολωνούς, ωστόσο κατάφεραν να κατακτήσουν την νίκη, διατηρώντας το αήττητο στους ομίλους, με «5Χ5».
Ο Ηρακλής ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-3 και 16-12. Οι Πολωνοί δυσκόλεψαν το σερβίς, βελτίωσαν το μπλοκ και κατάφεραν να φτάσουν σε «απόσταση αναπνοής» (18-19). Ο «Γηραιός» ήταν ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του σετ και έφτασε τελικά στην κατάκτησή του, με 25-22.
Στο δεύτερο σετ, η Τσεστόχοβα πήρε διαφορά πέντε πόντων (16-11) καιμ πήρε εύκολα το ματς με 25-18.
Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στο σερβίς και το μπλοκ και κατάφεραν να φτάσουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Το μπλοκ του «Γηραιού» ήταν απροσπέλαστο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Η ομάδα του Αρσενιάδη κατέκτησε εύκολα το τρίτο σετ, με 25-17 και πήρε προβάδισμα 2-1 στα σετ.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το τέταρτο σετ, με τους Πολωνούς να είναι καλύτεροι στο ξεκίνημα, αλλά ο Ηρακλής βρήκε τις λύσεις, επέστρεψε στο σκορ και έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το ισχνό προβάδισμα του ενός πόντου (8-7). Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της πολωνικής ομάδας και πήρε το τέταρτο και τελευταίο σετ με 25-23.
Σκρα Μπελχάτοφ – Παναθηναϊκός 3-1
Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έχασε κάθε ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, μετά την ήττα του στην Πολωνία από τη Σκρα Μπελχάτοφ με 3-1.
Η Μπελχάτοφ πέρασε στη δεύτερη θέση, ενώ χθες η Φριντισχάφεν πέρασε με νίκη από τη Ρωσία επί της Οντιντσόβο (3-1) και θα παίξει με τους Πολωνούς για την πρόκριση, την τελευταία αγωνιστική.
Τα σετ: 25-21, 25-23, 17-25, 25-17
CEV Cup
Ολυμπιακός – Πουατιέ 3-0
Παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ της γαλλικής Πουατιέ στο πρώτο ματς της φάσης των «8» του CEV Cup, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τετράδα.
Ο Μίλκοβιτς ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικός, όπως και οι Κουρνέτας, Ριβέρα και Ούρναουτ, ενώ πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Σουλτανόπουλου που πήρε τη θέση του Τζούριτς.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά από την αρχή και προηγήθηκαν με 4-1, καταφέροντας με δυνατό σερβίς να χαλάσουν τον ρυθμό των Γάλλων, έχοντας παράλληλα πολύ καλό μπλοκ.
Ο Σουλτανόπουλος, πέρα από την καλή παρουσία του στο μπλοκ είχε… σμπαραλιάσει την υποδοχή των Γάλλων με το σερβίς του και ο Ολυμπιακός έκανε το 16-11 αντιμετωπίζοντας προβλήματα μόνο απέναντι στον Καθέρες.
Οι Γάλλοι μείωσαν σε 20-21 λόγω προβλημάτων στην υποδοχή του Ολυμπιακού και έφτασαν στο σετ μπολ (24-23). Χάρη όμως στον Μίλκοβιτς, ο Ολυμπιακός πήρε το σετ με 26-24.
Η γαλλική ομάδα έδειχνε εντελώς… εκτός τόπου και ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο σετ με 11-25, με τον Κρίστιανσον μάλιστα να περνάει στο παιχνίδι και τους Τσέργα, Ρουμελιώτη και Καρριπίδη.
Μην έχοντας άλλα περιθώρια, οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο τρίτο σετ, ωστόσο χάρη στον ερξαιρετικό Ριβέρα ο Ολυμπιακός έκαναν το 16-11, με μπλοκ του Χοφ και πήραν το σετ με 25-17, τελείωνοντας το ματς σε μόλις 69 λεπτά!
Η Λαμία ηττήθηκε με 1-3 σετ από την Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ στο Χαλκιοπούλειο στον πρώτο αγώνα της Γ φάσης του CEV Cup.
Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πάλεψε, κατέκτησε το πρώτο σετ, αλλά λύγισε στην συνέχεια από τους ανώτερους και πιο έμπειρους ρώσους.
Η Λαμία ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, προηγήθηκε και με επτά πόντους στο πρώτο σετ (16-9), το οποίο τελικά κατέκτησε με 25-22.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους παίκτες του Ανδρεόπουλου, οι οποίοι δεν άντεξαν και έχασαν τα επόμενα τρία σετ (25-13, 25-18, 25-15), γνωρίζοντας παράλληλα την ήττα με 1-3 σετ.
Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ ανδρών έκανε την Τετάρτη η ΕΑ Πατρών, επικρατώντας σε μόλις 66 λεπτά της ουγγρικής Κάποσβαρ με 3-0 στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Ανάμεσα στις δύο ομάδες υπήρχε αισθητή διαφορά δυναμικότητας, γεγονός που καθιστά το πελοποννησιακό συγκρότημα φαβορί για την πρόκριση (και μάλιστα με δύο νίκες) στους «8» ενόψει της δεύτερης συνάντησης.
Με το ένα πόδι στην προημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ γυναικών βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε στην Αυστρία με 3-0 της Λιντς-Στεγκ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16».
Για να προκριθούν οι «πράσινες», αρκεί η κατάκτηση ενός σετ στον αγώνα της Γλυφάδας.
Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η γηπεδούχος ομάδα): 19-25, 19-25, 16-25.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τάκης Φλώρος, χρησιμοποίησε την ακόλουθη σύνθεση:
Κοντά στην προημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών βρίσκεται το Μαρκόπουλο. Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό της ομώνυμης πόλης, η ομάδα των Μεσογείων σημείωσε μεγάλη νίκη επί της πανίσχυρης ισπανικής Μπούργος με 3-0, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.
Το Μαρκόπουλο κατέστη λοιπόν φαβορί της σειράς για την πρόκριση στην οκτάδα, αρκεί στη συνάντηση τη Ισπανίας να κατακτήσει τουλάχιστον ένα σετ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.