Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Η πίεση κέρδισε τη ζώνη και ο Πανιώνιος 70-64 την Ολύμπια Λάρισας

Η πίεση κέρδισε τη ζώνη και ο Πανιώνιος 70-64 την Ολύμπια Λάρισας

Στη μάχη αμυνών της αναμέτρησης του Πανιωνίου με την Ολύμπια Λάρισας στο Ελληνικό, νικητές βγήκαν οι «υανέρυθροι» με 70-64. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Οι Θεσαλλοί με τον εκπληκτικό Σβεν Σούλτζε που είχε 26 πόντους και την άμυνα ζώνης κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι τελικά ήταν αυτοί που πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

89

Στη μάχη αμυνών της αναμέτρησης του Πανιωνίου με την Ολύμπια Λάρισας στο Ελληνικό, νικητές βγήκαν οι «υανέρυθροι» με 70-64. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Οι Θεσαλλοί με τον εκπληκτικό Σβεν Σούλτζε που είχε 26 πόντους και την άμυνα ζώνης κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι τελικά ήταν αυτοί που πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η Ολύμπια ξεκίνησε πολύ «ζεστά» το παιχνίδι και προηγήθηκε 10-6. Ο Σβεν Σούλτζε είχε βρει ρυθμό από νωρίς και έτσι με δυο τρίποντα έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα του (18-12).

Ο Πανιώνιος, αφού δεν βρήκε λύσεις από την περιφέρεια αποφάσισε να ακουμπήσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι στους Ντικούδη και Μπάξτερ και δικαιώθηκε προσπερνώντας 20-18. Ο Αμερικανός έκανε δεν είχε αντίπαλο και πολύ γρήγορα έφτασε τους 10 πόντους δίνοντας αέρα πέντε πόντων (30-25) στους γηπεδούχους.

Παρότι κράτησαν την Ολύμπια χωρίς πόντο για σχεδόν πέντε λεπτά οι «κυανέρυθροι» δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν και έτσι οι «πορτοκαλί» μείωσαν στους δυο (32-30) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με σκορ 35-30 υπέρ του Πανιωνίου.

Οι παίκτες του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς κατάφεραν να ξεφύγουν τελικά στις αρχές της τρίτης περιόδου όταν με τρίποντο του Μπράνκο Τσβέτκοβιτς πήραν διαφορά 10 πόντων (40-30). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δέχτηκε τεχνική ποινή και έτσι με δυο βολές του Μάιλς και ένα καλάθι από τον Μπάξτερ ο Πανιώνιος έφτασε τους εννιά αναπάντητούς πόντους διευρύνοντας το προβάδισμα του σε 44-30.

Η Ολύμπια αφυπνίστηκε σε αυτό το σημείο και ξεκίνησε ένα σερί που έφτασε το 14-4 μειώνοντας σε 48-44 στη λήξη του δεκαλέπτου με τον Σβεν Σούλτζε να φτάνει τους 17 πόντους. Ο Καλαμαπόκης με τρίποντο διέκοψε προσωρινά την αντεπίθεση των Θεσσαλών κάνοντας το σκορ 51-44, όμως ο Σούλτζε απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο για το 51-48.

Ο Μάικ Κινγκ πήρε τη σκυτάλη από τον γερμανό και ανέλαβε δράση. Με δυο συνεχόμενα γκολ-φάουλ, έχασε τη βολή και τις δυο φορές, ο Αμερικανός έφερε το παιχνίδι στον πόντο 53-52. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα ζώνης που επιστράτευσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως έστω και δύσκολα βρήκαν λύσεις με τον Μπάξτερ και ξέφυγαν 59-54 δυόμιση λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Ο Πανιώνιος αν και τα βρήκε σκούρα στην επίθεση προστάτεψε το προβάδισμα του χάρη στην πιεστική του άμυνα. Ο Μάιλς με τρίποντο έκανε το 64-56 και φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι, όμως λογάριαζε χωρίς τον Σβεν Σούλτζε που «χτύπησε» δις πίσω από τα 6,25 φέρνοντας την Ολύμπια σε απόσταση βολής 64-62 με το χρονόμετρο να δείχνει 46 για το τέλος του αγώνα.

Ο Βασίλςη Ξανθόπουλος με 2/2 βολές έδωσε «ανάσα» στην ομάδα της Νέας Σμύρνης για το 66-62. Η νίκη για τον Πανιώνιο «σφραγίστηκε» από τη γραμμή των βολών με τον Ααρόν Μάιλς να ευστοχεί τέσσερις φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα και να διαμορφώνει το τελικό 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-30, 48-44, 70-64

Διαιτητές: Μουζάκης, Καρακατσούνης, Αφεντουλίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 3, Τσβέτκοβιτς 9 (1), Ζορόσκι, Γεωργαλής, Μπάξτερ 18, Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 11 (1), Μάιλς 17 (1), Ραϊτσεβιτς 1, Κένταλ.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 5 (1), Κινγκ 18 (1), Σούλτσε 26 (5), Κούρτοβιτς, Σιγκούνας 2, Μπέλσερ 2, Μπατής, Αριγκμπάμπου 2, Κολώκας 2, Καραποστόλου 3, Παπαϊωακείμ 4.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο