Η κρίση «γονατίζει» την αυτοκινητοβιομηχανία, κίνδυνος για χιλιάδες θέσεις εργασίας
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ είναι πλέον ορατές και στους προμηθευτές των μεγάλων μονάδων. Οι εταιρείες διακόπτουν την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ είναι πλέον ορατές και στους προμηθευτές των μεγάλων μονάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοδελίδα της Deutsche Welle που αναδημοσιεύεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στη Γερμανία, μία στις επτά θέσεις εργασίας εξαρτάται άμεσα από την αυτοκινητοβιομηχανία και ήδη, ανακοινώθηκε πως εκτός λειτουργίας θα τεθούν επί 4 εβδομάδες τα 14 εργοστάσια της Daimler (Mercedes), επειδή σημειώνεται αισθητή μείωση των πωλήσεων της.
Μάλιστα, στους περίπου 150.000 εργαζόμενους θα παραταθεί -αναγκαστικά- η χριστουγεννιάτικη άδεια κατά 2 εβδομάδες.
Σχεδόν ταυτόχρονα, η BMW, ανακοίνωσε «πάγωμα» των εργασιών στο εργοστάσιο της Λειψίας επί τέσσερις ημέρες. Αυτό διότι τον περασμένο Σεπτέμβριο υποχώρησαν οι πωλήσεις της κατά 14,6%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η μείωση των πωλήσεων ξεπέρασε το 25% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007.
Μείωση της παραγωγής τους, με ταυτόχρονη αναστολή εργασιών σε μονάδες τους, έχουν ανακοινώσει και η Opel, θυγατρική της αμερικανικής GM, καθώς και οι SEAT και Skoda που είναι θυγατρικές της Volkswagen.
Ειδικότερα, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία Skoda ανακοίνωσε για το χρονικό διάστημα έως την πρωτοχρονιά μείωση παραγωγής–μείωση τουλάχιστον 31 χιλιάδων οχημάτων. Ο αρχικός σχεδιασμός της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας, για όλο το τρέχον έτος, ήταν να παραχθούν από αυτήν 759 χιλιάδες οχήματα -το αντίστοιχο μέγεθος, για όλο το 2007, ήταν 661 χιλιάδες οχήματα. Υπολογίζεται ότι έστω και μειούμενη, η φετινή παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι ανώτερη της περυσινής σε ποσοστό περίπου 10%. Το προσωπικό της Skoda Auto είναι περίπου 23,5 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Κινδυνεύουν 50.000 θέσεις εργασίας
Ίδια εικόνα και στους προμηθευτές στη βιομηχανία εξαρτημάτων και ανταλλακτικών. Ήδη, η Bosch σταμάτησε επί μια εβδομάδα την παραγωγή της στο εργοστάσιο του Ρόιτλινγκεν και έδωσε αναγκαστική άδεια στους εργαζόμενους. Απολύσεις δεν αναμένονται σε αυτήν τη φάση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει το 2009.
Εκτός από την Bosch, σε μείωση της παραγωγής της προχωρά και η Continental. Όπως ανακοινώθηκε, στο εργοστάσιο του Ρέγκενσμπουργκ οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν μέχρι και τα Χριστούγεννα, μόνον 4 μέρες την εβδομάδα.
Οι κινήσεις αυτές, στις οποίες προχώρησαν μεγάλες μονάδες, οδηγούν τους αναλυτές στην εκτίμηση πως η οικονομική κρίση θέτει σε κίνδυνο τουλάχιστον 50.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των προμηθευτών της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Οι προτάσεις της ΕΕ
Ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Γκίντερ Φερχόιγκεν έχει ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων από τις Βρυξέλλες, ώστε να βγει η αυτοκινητοβιομηχανία από την κρίση. Ο Γερμανός επίτροπος προτείνει να δοθούν στους καταναλωτές οικονομικά κίνητρα, ώστε να αποσύρουν τα παλαιά ΙΧ και να επιδοτηθεί η αγορά φιλικών προς το περιβάλλον νέων οχημάτων.
Παράλληλα, όμως, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν ασκεί εκ νέου κριτική στα σχέδια της Επιτροπής για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, λέγοντας πως, «οι περιβαλλοντικοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με λιγότερο κόστος για τη βιομηχανία».
Στη Γερμανία, εξάλλου, εκπρόσωποι της βιομηχανίας αλλά και ειδικοί έχουν κάνει εδώ και καιρό την πρόταση να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ και να υπολογίζεται πλέον βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι το μέτρο αυτό θα συμβάλει, αφενός μεν στη μείωση των ρύπων, αφετέρου δε στην αύξηση των πωλήσεων νέων ΙΧ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.