Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η κρίση χτυπά την πόρτα της Renault

Η κρίση χτυπά την πόρτα της Renault

Tην προσωρινή διακοπή των εργασιών σε σχεδόν όλες τις παραγωγικές μονάδες αποφάσισε η Renault, αντιδρώντας στη δραματική πτώση των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μια ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία -μετά τις GM, VW και BMW-, οδηγείται στη λύση της προσωρινής διακοπής των εργασιών στις μονάδες παραγωγής της.



Σύμφωνα με δηλώσεις του Φαμπιεν Γκας -εκπρόσωπο του συνδικάτου CGT στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας-, η Renault προτίθεται να κλείσει το σύνολο των εργοστασίων της για μια ή δυο εβδομάδες, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο το διάστημα αυτό να ξεπεράσει τις μέχρι σήμερα προβλέψεις.



Να σημειώσουμε ότι η Renault ανακοίνωσε τη μείωση της παραγωγής κατά 20% στο 4ο τρίμηνο του 2008, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου σχεδιάζει μέτρα τεχνικής ανεργίας για 5.500 εργάτες του εργοστασίου της στο Βαγιαδολίδ.



Επιπρόσθετα, η γαλλική φίρμα θα προχωρήσει στην κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 4.900 αντιστοιχούν στη Γαλλία.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο