Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με 3-1 σετ έφυγε από του Ρέντη ο Παναθηναϊκός

Με 3-1 σετ έφυγε από του Ρέντη ο Παναθηναϊκός

Ιδανική πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών, η αυλαία του οποίου άνοιξε το Σάββατο, καθώς έφυγε από του Ρέντη με τη σπουδαία νίκη με 3-1 σετ επί του Ολυμπιακού. Απόλλων Καλαμαριάς και ο Φοίνικας Σύρου έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και νίκησαν τον ΠΑΟΚ (3-2) και της Λαμίας (3-1), αντίστοιχα. Η ΕΑ Πατρών επικράτησε με 3-0 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο Μίλων νίκησε την Κηφισιά με 3-1.

66

Ιδανική πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών, η αυλαία του οποίου άνοιξε το Σάββατο, καθώς έφυγε από του Ρέντη με τη σπουδαία νίκη με 3-1 σετ επί του Ολυμπιακού.

Δύο «νεοφώτιστες» ομάδες, ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο Φοίνικας Σύρου έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και πέτυχαν τις πρώτες τους νίκες στην Α1 του βόλεϊ αντρών επί του ΠΑΟΚ (3-2) και της Λαμίας (3-1)αντίστοιχα.

Η ΕΑ Πατρών επικράτησε με 3-0 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και έβαλε τα θεμέλια για να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση στην κατηγορία και να κατακτήσει ακόμα μια θέση στην τετράδα. Ο Μίλων, ο οποίος έχασε το πρώτο σετ, ανέτρεψε τα δεδομένα και νίκησε την Κηφισιά με 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3

Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκαν στο Σούπερ Καπ από τον Ηρακλή, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το α σετ μολονότι είχαν βρεθεί μπροστά με διαφορά τεσσάρων πόντων.

Ο Αντερς Κρίστιανσον ξεκίνησε με τον Μίλκοβιτς διαγώνιο, τον Κουρνέτα πασαδόρο, τον Παπαδημητρίου λίμπερο, Τζούριτς και Μαρκέζ οι δύο κεντρικοί, ενώ ακραίοι οι Ριβέρα και Ούρναουτ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι χωρίς τον Γκέριτς, καθώς ήθελε ο Λεώνης με την παρουσία του Ερπ να ενισχύσει την υποδοχή. Από εκεί και πέρα εκτός από τον Ερπ ακραίος ήταν και ο Αντράε, πασαδόρος ο Ντεπέστελε, κεντρικοί Ανδρεάδης, Πανταλέων και διαγώνιος ο Αγκάμεζ, ενώ λίμπερο ήταν ο Στεφάνου.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι- χέρι στο σκορ μέχρι το 7-7 εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές τους Ριβέρα και Ούρναουτ κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα τριών πόντων (10-7).

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε καλή μέρα και τον Τζούριτς φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι ο Μίλκοβιτς ήταν νευρικός στον πρώτο επίσημο αγώνα του. Από την μεριά του ο Λεώνης προσπάθησε να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να αντεπιτεθεί η ομάδα του, η οποία έφτασε να χάνει μέχρι και 15-11.

Η λύση άκουγε στο όνομα Κυριαζής, ο οποίος δημιούργουσε προβλήματα και εκνευρισμό στους ερυθρόλευκους με το σερβίς του, γεγονός που βοήθησε τους πράσινους να μειώσουν τη διαφορά και να κλέψουν στο τέλος το πρώτο σετ σετ με 28-26.

Το δεύτερο σετ είχε ουσιαστικά την ίδια γεύση με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει από την αρχή τον… αέρα του αντιπάλου, δημιουργώντας μια διαφορά ενός ή δύο πόντων. Από την μεριά του ο Παναθηναϊκός έδινε και πάλι μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή, αλλά και στη γρήγορη επίθεση στο φιλέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» όσο περνούσε αντιμετώπιζαν προβλήματα σε άμυνα και επίθεση (μέτριοι οι Ούρναουτ και Κουρνέτας), ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Αγκάμεζ, ο οποίος σε μερικές στιγμές έκανε… πάρτι στο φιλέ. Χαρακτηριστικό ήταν το εκπληκτικό μπλοκ που έκανε ο κολομβιανός διαγώνιος στον Μίλκοβιτς (στο 20-22), ο οποίος περιορίστηκε μόνο σε κάποιες εξάρσεις.

Αξιος συμπαραστάτης του Αγκάμεζ στο δεύτερο σετ ήταν ο Ανδρεάδης και με αυτό το δίδυμο σε μεγάλη βαρδιά οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» και το δεύτερο σετ με 25-23.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε το «καθαρό» μυαλό, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονταν ήδη με το 0-2 εις βάρος τους. Οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή το προβάδισμα και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντεπιτεθεί κάνοντας το 7-9 σε 11-9.

Οι γηπεδούχοι, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, προσπάθησαν να ρισκάρουν με το σερβίς τους, ενώ ο Λεώνης συνεχώς τόνιζε στους παίκτες του ότι θα πρέπει να παίζουν ήρεμα.

Οι Μαρκέζ και Μίλκοβιτς με τις… εμπνεύσεις τους ανέβασαν τη διαφορά σε 21-16, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχιζαν να κάνουν αρκετά λάθη.

Πλέον όμως οι Πειραιώτες με τη… φόρα που είχαν πάρει (κορυφαίος ο Μάρκεζ) δεν μπορούσαν να χάσουν το τρίτο σετ, το οποίο κέρδισαν με 25-19.

Το τέταρτο σετ, όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα, ανά χρονικά σημεία, με δύο πόντους διαφορά.

Ο Μίλκοβιτς πήρε κάποιες επιθέσεις πάνω του, ενώ σίγουρα πλήγμα για τους πράσινους αποτέλεσε ο τραυματισμός του Ανδρεάδη, ο οποίος τραυματίστηκε στη γάμπα και στα μέσα του τέταρτου σετ αποσύρθηκε στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός όμως μετά το 17-16 θυμήθηκε το κακό πρόσωπο που παρουσίαζε στα τέλη των προηγούμενων σετ (εξαίρεση το τρίτο) με αποτέλεσμα να χάσει σχετικά εύκολα το τέταρτο σετ με 25-20.

Τα σετ : 26-28, 23-25, 25-19, 20-25


Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΕΑ Πατρών 0-3

H ΕΑ Πατρών ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη κουβαλώντας το τίτλο του φαβορί και το μόνο που έκανε… ήταν το καθήκον της. Η πατρινή ομάδα δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον τοπικό Εθνικό και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

Η ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου, έχοντας κορυφαίο τον Γιορντάνοφ με 17 πόντους έφτασε στην επικράτηση, αν και στο πρώτο και στο τρίτο σετ δυσκολεύτηκε.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε: «Κάναμε μια πολύ καλή νίκη μέσα σε μια καυτή έδρα και είναι πολύ σημαντικό. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει καλή ομάδα και θα κάνει ζημίες στο πρωτάθλημα. Εμείς ήμασταν σοβαροί σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήραμε τους βαθμούς της νίκης».

Τα σετ: 17-25, 23-25, 22-25

Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΟΚ

Ο Απόλλων Καλαμαρίας πραγματοποίησε την πρώτη του νίκη στην Α1 με αντίπαλο τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο νεοφώτιστος Απόλλων πήρε το παιχνίδι στο πέμπτο σετ και νίκησε με 3-2.

Το παιχνίδι είχε συνεχώς εναλλαγές στο σκορ και σε κάθε σετ άλλαζε το σκηνικό, αλλά η ομάδα της Καλαμαριάς ήταν αυτή που τελικά πήρε την ιστορική νίκη, στην πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία.

ΓΣ Λαμίας – Φοίνικας Σύρου 1-3

Ο «νεοφώτιστος» Φοίνικας Σύρου έκανε την έκπληξη και νίκησε τη Λαμία με 3-1, σετ στην πρώτη του παρουσία στην Α1. Η εμπειρία των παικτών του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν βοήθησε τους λαμιώτες να πανηγυρίσουν τη νίκη στο Χαλκιοπούλειο μπροστά στους φιλάθλους τους.

Ο Φοίνικας ανέτρεψε το 12-9 στο πρώτο σετ και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 24-24 και να πάρει το σετ με 24-26. Στο δεύτερο σετ και στο τρίτο σετ βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ αλλά και πάλι βγήκε νικητής. Μόνο στο τέταρτο σετ είχε καθόλη τη διάρκεια το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος.

Μίλων – ΑΟ Κηφισιάς 3-1

Ο Μίλων ήταν ο νικητής στο παιχνίδι με τον ΑΟ Κηφισιάς στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Η ετοιμοπόλεμη Κηφισιά που είχε και περισσότερα παιχνίδια στα …χέρια της, δεν κατάφερε να κάνει σεφτέ στην πρεμιέρα και ηττήθηκε με 1-3 σετ.

Οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου πήραν το πρώτο σετ του αγώνα αλλά έπειτα… έχασαν την μπάλα. Ο Μίλων κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στο κλειστό γήπεδο και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και στον Ηρακλή, με το οποίο ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (12/10).

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής

Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΟΚ 3-2 (26-24, 22-25, 25-23, 20-25, 15-11)

Μίλων – ΑΟ Κηφισιάς 3-1 (22-25, 25-22, 25-22, 29-27)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΕΑ Πατρών 0-3 (17-25, 23-25, 22-25)

ΓΣ Λαμίας – Φοίνικας Σύρου 1-3 (24-26, 23-25, 25-23, 22-25)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο