Η Ελλάδα στο Eurovolley, με Ισπανία, Σλοβακία, Σλοβενία
Στον Γ όμιλο της τελικής φάσης του Euro 2009, κληρώθηκε η Εθνική ανδρών του βόλεϊ. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2009 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα έχει αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση, ενώ οι ελληνικοί αγώνες θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη.
Στον Γ όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ 2009, κληρώθηκε η Εθνική ομάδα των ανδρών, μετά τη σχετική διαδικασία που διεξήχθη στη Σμύρνη.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2009, με τον όμιλο της εθνικής να φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη. Συνοπτικά οι όμιλοι:
Επικεφαλής τοποθετήθηκαν η διοργανώτρια Τουρκία και τα τρία μετάλλια της προηγούμενης διοργάνωσης. Οι Α και Γ όμιλος θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Β και Δ στη Σμύρνη.
Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση, μεταφέροντας τους βαθμούς και τα σετ τους, εκτός του αγώνα με την ομάδα που αποκλείστηκε.
Από τους νέους ομίλους που θα προκύψουν, οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στο φάιναλ-4 της Κωνσταντινούπολης και θα διεκδικήσουν τα μετάλλια.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, που παρέστη στη διαδικασία της κλήρωσης, δήλωσε ικανοποιημένος από αυτή: «Είμαι ικανοποιημένος, αφού μας δίνει το δικαίωμα να προκριθούμε στη δεύτερη φάση, όπου πρέπει να πάμε με τη μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων και σετ.
»Εκεί θα συναντήσουμε τις Πολωνία, Γαλλία και μια εκ των Τουρκία, Γερμανία και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Σίγουρα όμως η κλήρωση αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και μας αναγκάζει να δούμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα την υπόθεση Εθνική».
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Ο προπονητής της Ράγιο Βαγιεκάνο, Ινίγκο Πέρεθ, μίλησε για τα ματς με την ΑΕΚ και σημείωσε ότι η ομάδα του στοχεύει στην πρόκριση που θα γράψει Ιστορία.
LIVE: Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας για την 32η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.