«Λουκέτο» επ’αόριστον στο νοσοκομείο «Αττικόν»
Αθήνα: Κλειστό επ'αόριστον είναι από την Πέμπτη το νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς με αυτό τον τρόπο το προσωπικό διαμαρτύρεται για τις τραγικές ελλείψεις, αλλά και για τις απλήρωτες εφημερίες μηνών.
Αθήνα: Κλειστό επ’αόριστον είναι από την Πέμπτη το νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς με αυτό τον τρόπο το προσωπικό διαμαρτύρεται για τις τραγικές ελλείψεις, αλλά και για τις απλήρωτες εφημερίες μηνών.
Συγκεκριμένα, «λουκέτο» έχουν βάλει τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά χειρουργεία έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον, ενώ ως τα μέσα του επόμενου μήνα το νοσοκομείο θα βγει και εκτός συστήματος εφημεριών.
Σύμφωνα με τα «Νέα», οι ελλείψεις σε προσωπικό αναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν υπερβολικά πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών.
Υπάρχει έλλειψη 670 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, την ώρα που οι προσλήψεις είναι πολύ λιγότερες από τις αποχωρήσεις.
Λόγω των ελλείψεων, το Τμήμα Αιμοδοσίας δε συλλέγει μονάδες αίματος και παράγωγα, ενώ εξαρτάται από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τη μεταφορά μονάδων αίματος, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται ακόμη και χειρουργεία.
Η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, βάσει της ομόφωνης απόφασης του Επιστημονικού Συμβουλίου, πάσχει από υποστελέχωση, ενώ λειτουργούν μόνο 5 από 14 χειρουργικά τραπέζια.
health.in.gr
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Ο Κωστούλας έχει σηκώσει στο… πόδι τα social media: «Η Ελλάδα αξίζει να πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα»
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442