Nίκη Προσαλίκα στις εκλογές της ΕΟΠΕ επί του Μπελιγράτη
Η κίνηση «Φίλοι του βόλεϊ» του Στέλιου Προσαλίκα κέρδισε τις εκλογές της ΕΟΠΕ που ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (13/9). Ο επικεφαλής της κίνησης δήλωσε: «Είναι μια ιστορική μέρα για το ελληνικό βόλεϊ», ενώ εκλέχθηκαν 9 μέλη από το ψηφοδέλτιό του από τα συνολικά 21 που απαιτούνται για το νέο ΔΣ. Από τον συνδυασμό του Θανάση Μπελιγράτη εκλέχθηκε ένα μέλος. Το Πρωτοδικείο θα ορίσει άλλα 11 για να συγκροτηθεί προσωρινή διοίκηση και θα προκηρυχθούν συμπληρωματικές εκλογές.
Η κίνηση «Φίλοι του βόλεϊ» κέρδισε τις εκλογές της ΕΟΠΕ που τελείωσαν τα μεσάνυχτα σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
Από την πλευρά Προσαλίκα εκλέχθηκαν 9 μέλη (Αγγελάκη, Μπεργελές, Προσαλίκας, Ζέτου, Καλπακτσόγλου, Δασκαλάκης, Μαυρομάτης, Καλουδιώτη, Κυριακίδης, Κούτρας) από τα 21 συνολικά που απαιτούνται για το νέο ΔΣ.
Από τον συνδυασμό του Θανάση Μπελιγράτη εκλέχθηκε ένα μέλος (Μαυρομάτης). Συνολικά εκλέχθηκαν 10 μέλη και το Πρωτοδικείο θα ορίσει άλλα 11 μέλη για να συγκροτηθεί προσωρινή διοίκηση.
Κατόπιν αυτού θα προκηρυχθούν συμπληρωματικές εκλογές για τις 11 κενές θέσεις τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν παλιοί και νέοι υποψήφιοι.
Ο επικεφαλής της κίνησης Στέλιος Προσαλίκας δήλωσε: «Θεωρώ την 13η Σεπτεμβρίου ιστορική μέρα για το ελληνικό βόλεϊ. Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία για το καταπληκτικό ποσοστό συμμετοχής τους.
Συγχαρητήρια στην δικαστική αντιπρόσωπο και στην εφορευτική επιτροπή για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών. Σίγουρα έρχονται πολύ καλύτερες μέρες για το ελληνικό βόλει και γι αυτό θα χρησιμοποιήσω όλα τα χρήσιμα στελέχη και από τις δυο παρατάξεις».
Ο Νίκος Μπεργελές που θριάμβευσε παίρνοντας τους περισσότερους σταυρούς δήλωσε: «Ήταν ένα αποτέλεσμα μετά από μικρής χρονικής διάρκειας προεκλογικής προσπάθειας. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Πλήθος των ανθρώπων του βόλεϊ με πυρήνα τους αθλητές της Γάνδης σήκωσαν τη φωνή τους.
»Ήρθε ένα Κίνημα το οποίο συσπείρωσε κι άλλες δυνάμεις, αθλητές, παράγοντες και διαιτητές. Όλοι συνέβαλαν στην αλλαγή της διοίκησης. Όλοι είχαν πειστεί νιώσει και βιώσει μία οπισθοδρόμηση της κατάστασης του βόλεϊ σε ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο.
»Αυτή η διαπίστωση αποδεικνυόταν από τη γενικότερη μείωση μιας σειρά αιτιών δια στόματος του επικεφαλής μας Στέλιου Προσαλίκα. Υπήρξαν ελλείμματα δημοκρατίας. Από την προηγούμενη διοίκηση υπήρξε επανάπαυση λόγω της μακρόχρονης θητείας και σιγουριάς ότι αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα.
»Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αίτια που έφεραν διοικητικά λάθη και κακοδιαχείριση και κυρίως δυσπραγία των σωματεία. Θίχτηκαν τα κύτταρα του αθλητισμού και στις σημερινές εκλογές έδωσαν την απάντηση τους.
»Μας περιμένει πολύ δουλειά. Θα συνέλθουμε σε Σώμα εντός 10 ημερών. Είμαστε δέσμιοι σε ότι είπαμε. Θα κάνουμε αλλαγή καταστατικού. Η πρώτη ενέργεια είναι να επιβεβαιώσουμε όλα τα ελλείμματα και μόλις γίνει η σύντομη καταγραφή σε όλους τους τομείς θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές που υποσχεθήκαμε.
»Θα ενεργοποιήσουμε πολύ κόσμο κι αυτών που στήριξαν και δεν στήριξαν. Με τιμά που βγήκα πρώτος σε ψήφους από ανθρώπους που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον Τύπο. Μαζεύτηκαν 298 σωματεία. Ρεκόρ στην ιστορία των εκλογών που έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα να επανακάμψει το άθλημα».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.