Μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 50%, εμφάνισε η Morgan Stanley το β τρίμηνο του 2008
Η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη της για το β τρίμηνο του έτους υποχώρησαν στα 1,026 δισ. δολάρια, κατά 50% μειωμένα σε σχέση με το 2007. Πρόκειται για την τρίτη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ που ανακοινώνει μείωση κερδών, εν μέσω των επιπτώσεων από την κρίση που προκλήθηκε στην αγορά δανείων περιορισμένης εξασφάλισης.
Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Morgan Stanley ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα καθαρά κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους υποχώρησαν στα 1,026 δισ. δολάρια, κατά 50% μειωμένα σε σχέση με τα κέρδη του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους, που είχαν ανέλθει στα 2,36 δισ. δολάρια.
Ο τζίρος της τράπεζας υποχώρησε στα 6,5 δισ. δολάρια, μείωση κατά 38% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.
Πρόκειται για την τρίτη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ που ανακοινώνει μείωση κερδών κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εν μέσω των επιπτώσεων από την κρίση που προκλήθηκε στην αγορά δανείων περιορισμένης εξασφάλισης.
Χθες, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ Goldman Sachs ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθαν σε 2,05 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 10% σε σχέση με ένα έτος πριν.
Τη Δευτέρα, η Lehman Brothers ανακοίνωσε ζημιά 2,8 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.